Mini-zonneboilers, duurzaam comfort!

Laat uw leidingwater verwarmen door de zon. 20-buis-blck

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken
De afgelopen jaren is er een groeiende belangstelling voor zonne-energie. Iedereen kent wel iemand met zonnepanelen op zijn dak die elektriciteit opwekken. Er zijn echter meer manieren om te profiteren van gratis zonne-energie! Zonne-energie kan namelijk ook door middel van een zonneboilersysteem worden gebruikt om het leidingwater voor de badkamer en keuken te verwarmen. Hierdoor wordt het gasverbruik aanzienlijk verlaagd en daarmee ook de energierekening. Wist u dat bijna 1/5 van uw gasverbruik op gaat aan het verwarmen van water voor de badkamer en de keuken? [1] Energie-U wil u graag helpen bij de aanschaf van een zonneboilersysteem en heeft om u een goede aanbieding te doen een aantal partijen geselecteerd.   Het zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector en een compact buffervat. De zonnecollector (L 190cm x B 156 cm x H 10cm) wordt op het dak geplaatst en het buffervat wordt in de woning geplaatst naast de cv ketel of onder het dak. Het systeem heeft een compact buffervat van 100 liter (L 60cm x B 60cm x H 60cm) en is hierdoor makkelijker te plaatsen in huizen met een beperkte ruimte. Monteur-staand Wist u dat u gemiddeld tot € 250, – per jaar kunt besparen![2] Hoe werkt het mini-zonneboilersysteem? De mini-zonneboiler werkt volgens het doorstroom principe. Kort geschetst wil dit zeggen dat de zonneboiler voor de bestaande verwarmingsinstallatie geplaatst wordt en dat het koud water eerst door de zonneboiler stroomt voordat het (voor)verwarmt aankomt in de bestaande verwarmingsinstallatie. De zonnecollector verwarmd met behulp van de zon het water dat in het buffervat zit tot max. 90°C. Dit alles gebeurt in een gesloten circuit. In het buffervat wordt het leidingwater door middel van een warmtewisselaar verwarmd tot zelf ±70°C. Vervolgens komt het verwarmde water aan in de bestaande verwarmingsinstallatie. Deze hoeft het enkel nog maar bij te verwarmen als dat nodig is. Het rendement van het systeem kan nog verder worden verhoogd door het toepassen van een hotfill. Hierdoor wordt het voorverwarmde water gebruikt voor de wasmachine en/of de vaatwasser. Energie-U adviseert u graag over dit innovatieve systeem en ondersteunt u graag bij de aanschaf ervan. Energie-U helpt u op de volgende wijze: 1404 Collector op dak

  • Quickscan

Door het beantwoorden van een aantal eenvoudige vragen krijgt u direct inzicht of het plaatsen van een mini-zonneboiler voor u een goede optie is. Blijkt uit de quickscan dat uw situatie geschikt is dan wordt vrijblijvend een offerte opgesteld.

  • Offerte

Er wordt een huisbezoek uitgevoerd om te kijken naar de technische aspecten van uw specifieke situatie. Is het dak geschikt, is er voldoende ruimte voor het boilervat, is de CV installatie geschikt voor het aansluiten van een zonneboiler. Dit zijn onderwerpen waar in deze fase naar wordt gekeken. Tevens krijgt u inzicht in de investering en opbrengsten die gepaard gaan met het installeren van een mini-zonneboilersysteem.

  • Hulp bij subsidieaanvraag

Om de aanschaf van zonneboilers te stimuleren heeft de gemeente Utrecht subsidie[3] beschikbaar gesteld. Per huishouden is een bedrag van €500, – beschikbaar, voor de installatie van een zonneboilersysteem. Ook voor leden van een VVE is deze subsidie beschikbaar. Energie-U voorziet u van alle informatie die u nodig heeft om deze subsidie bij de gemeente aan te vragen en helpt u zo nodig bij de aanvraag ervan.

  • Installatie

Wanneer de offerte akkoord is en de subsidie is toegekend wordt overgegaan tot installatie van het zonneboilersysteem. Vervolgens kunt u genieten van warm water, opgewarmd door de zon en van een lagere energierekening.

  • Voor de snelle beslissers

Energie-U wil het gebruik van zonne-energie promoten. Als u wilt meewerken aan de promotie van het mini-zonneboilersysteem komt u in aanmerking voor een leuke vergoeding. Profiteer nu van de €500, – subsidie en maak gebruik van de kosteloze ondersteuning van Energie-U! Energie-U financiert dit project met behulp van subsidie van de gemeente Utrecht. Energie-U ontvangt geen commissie voor de verkoop van deze zonneboilersystemen. Hebt u interesse? Neemt dat contact op met Peter van Mondfrans via: e-mail: peter@energie-u.nl Telefoon: 06-28.33.55.34 [1] Bron: www.milieucentraal.nl [2]http://solesta.nl/Zonneboiler/Wat_is_het_rendement.html [3] Subsidie Utrechtse Energie! https://pki.utrecht.nl/Loket/prodcat/products/getProductDetailsAction.do?id=1069