Wonen zonder aardgas?! Iedereen een mini-windmolen in de tuin!

Heb je altijd al alles willen weten over mini-windmolens? Maandagavond 8 mei is er in Paviljoen pOp Westplein een informatieavond over mini-windmolens.

Duurzame energie nodig

Zonnepanelen, daar zijn we in Nederland al een beetje gewend aan. Inmiddels is 4% van alle daken van woonhuizen in Utrecht bedekt met zonnepanelen. Maar we hebben meer duurzame energie nodig in de toekomst. Grote windmolens vinden we in Houten en Nieuwegein en zorgen soms voor negatieve energie. Wekelijks horen we in het nieuws over aardgasloos wonen.

Maar hoe zit dat nou met het opwekken van duurzame energie met een mini-windmolen? Die mini-windmolens hebben prachtige namen zoals: de Archimedes, energyball, een turby of een windwokkel. Onmiddellijk komen er belangrijke vragen op zoals: heb je een vergunning nodig? Wat is het rendement van een mini-windmolen?

Informatieavond 8 mei

Maandagavond 8 mei gaat Pine Berg van de website houhetwarm.nl antwoord geven op deze vragen. We hebben een EnergieAmbassadeur uit de regio Utrecht gevonden die vertelt over zijn windmolentje. Voor alle mensen die de investering te hoog vinden of het rendement te laag komt de Windvogel vertellen over hoe je kunt participeren in een heel grote windmolen.

Geef je tijdig op

Kom ook op maandag 8 mei om 19.30 uur naar Paviljoen pOp voor de informatieavond over mini-windmolens en participeren in een grote windmolen. Toegang is gratis. Meer info vind je op www.energieambassadeursutrecht.nl. Er is beperkt plaats, dus geef je tijdig op via: infoavond@energie-u.nl!