Help! Ik wil een warmtepomp en nu?

Ben je aan het nadenken over de aanschaf van een warmtepomp en weet je niet precies wat je je op de hals haalt? Op maandagavond 3 juli (19:30 uur in Paviljoen pOp Westplein 1001) organiseert Energie-U en de gemeente Utrecht een informatieavond over lage temperatuur verwarming en infrarood panelen.

Nu aardgasloos

Je leest erover in de krant en hoort erover op het journaal, aardgasloos wonen. Er is sinds vorig jaar overheidssubsidie voor de aanschaf van een warmtepomp. Miljoenen euro’s subsidie. Aangezien een warmtepomp best duur is in aanschaf en de subsidie best behoorlijk, is het nu de tijd om over een warmtepomp na te denken. Zeker als je binnenkort je CV-ketel moet gaan vervangen.

Vragen over warmtepomp?

Een warmtepomp is een soort van koelkast, maar dan andersom. Als je een goed functionerende warmtepomp wilt hebben met een hoog rendement dan moet je over een aantal zaken nadenken. Een goed geïsoleerd huis zorgt ervoor dat je weinig hoeft te verwarmen, dat scheelt al veel geld. En vergeet niet te ventileren, ook al is het koud buiten, iedere dag een raampje open doet wonderen voor je binnenklimaat, allergie, vocht en is beter voor je energierekening. Dat klinkt raar maar het is echt zo. En als laatste: hoe wil je je huis verwarmen? Een lage temperatuurafgifte systeem is goed voor een hele zuinige warmtepomp. Maandagavond gaan we het hebben over zo’n lage temperatuurafgifte systeem. Andere vragen over warmtepompen zijn natuurlijk ook hartelijk welkom.

Informatieavond: 3 juli

Kom op maandag 3 juli om 19:30 uur naar Paviljoen pOp voor de informatieavond over lage temperatuur verwarming en infrarood panelen. Toegang is gratis. Meer informatie vind je op: www.energieambassadeursutrecht.nl. Er is beperkt plaats dus geef je snel op via: infoavond@energie-u.nl.