Onze agenda

Via activiteiten zoals workshops, bijeenkomsten en info-avonden bij jou in de buurt komt duurzaamheid en energie-besparen wel heel dichtbij. Bekijk onze agenda en tot binnenkort!


Dinsdag 20 februari – Info-evenement:
“Slim Wonen Utrecht West”

Tijd: 17-21 uur. Locatie: Kantien, Ravellaan 96, 3533 JR Utrecht. Er is een uitgebreid programma met doorlopende markt met gratis en persoonlijk advies voor particulieren en huurders, gratis woonscan, presentaties (die later bekend worden gemaakt) en informatie over:

  • zonnepanelen, isolatie en Buurtstroom.
  • presentatie over aardgasloos wonen.
  • gratis persoonlijk advies en gratis energiebox voor huurders.
  • onthulling wijkweegschaal met wijkwethouder Lot van Hooijdonk.
  • kinderen uit de wijk die duurzame vragen aan de Wethouder stellen.
  • workshop “slimme meter” door Stedin en demonstratie “gebruik energiemanager” door EnergieAmbassadeurs./li>

Meld je aan vóór maandag 19 februari via e-mail: slimwonen@utrecht.nl met als onderwerp ‘Slim wonen West’. Vermeld in de mail je naam en met hoeveel personen je komt. Mocht je op het laatste moment besluiten te komen, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.​ Maar wellicht is er dan geen soep en brood meer voor je.

Aanmelden vóór 19 februari ❯
Meer info op de Facebook-pagina ❯


Vrijdag 23 februari – Rondleiding:
“Wat heeft ANNE voor je in huis?”

Op vrijdag 23 februari om 15 uur is er een rondleiding. Wil je aan de slag met het verduurzamen van je eigen huis of bedrijf? Kom eens kijken! ANNE heeft allerlei interessante dingen om te bekijken: lage temperatuurverwarming, verschillende warmtepompen, zonnesystemen voor op het dak en een WKO. De rondleiding is gratis duurt ongeveer een half uur, daarna is er nog tijd om vragen te stellen. Graag vooraf opgeven, de rondleiding is alleen op afspraak. Voor de kinderen is de mogelijkheid om even te kleuren of te tekenen.

Geef je op bij Rianne Bakker: rianne@energie-u.nl of 06-46001684.


April 2018  – Cursus:
“Reken je Rijk”

In april 2018 starten we opnieuw met deze cursus. Op drie avonden leer je als bewoner hoe je aan het energieverbruik en de thermische gegevens van je huis kunt rekenen zodat je begrip van energiebesparing en installaties wordt vergroot. Met deze kennis op zak word je een betere gesprekspartner voor je adviseur, aannemer of installateur die je inhuurt. De cursus kost € 75 voor Energie-U-leden en € 100 voor niet-leden. (De eerste cursus is inmiddels succesvol verlopen.)

Meer info bij Peter van Mondfrans: peter@energie-u.nl.


Elke vrijdag – Inloopspreekuur:
“Vraagje voor Energie-U?”

We zitten klaar om je te woord te staan of te informeren. Kom langs op het kantoor van Energie-U in ANNE (bij de Jaarbeurs). Wij raden je aan om sowieso vooraf te mailen dan kunnen we je gerichter helpen.

Mail ons voor meer informatie of afspraak ❯


Elke zaterdag – Energie-advies in de bibliotheek:
“Bespaarbieb”

Let op: de bespaarbieb gaat op zaterdag 13 januari weer open, omdat de EnergieAmbassadeurs volop bezig zijn met het maken warmtefoto’s voor onze leden. We helpen je weer in het nieuwe jaar!
Twee EnergieAmbassadeurs zitten klaar om jouw vragen te beantwoorden over energiebesparen en duurzaamheid.

Kijk hier voor info over de bespaarbibliotheek ❯