Activiteiten-agenda

Via activiteiten zoals workshops, bijeenkomsten en info-avonden bij jou in de buurt komt duurzaamheid en energie-besparen wel heel dichtbij. Bekijk onze agenda en tot binnenkort!


April 2018  – Cursus:
“Reken je Rijk”

In april 2018 starten we opnieuw met deze cursus. Op drie avonden leer je als bewoner hoe je aan het energieverbruik en de thermische gegevens van je huis kunt rekenen zodat je begrip van energiebesparing en installaties wordt vergroot. Met deze kennis op zak word je een betere gesprekspartner voor je adviseur, aannemer of installateur die je inhuurt. De cursus kost € 75 voor Energie-U-leden en € 100 voor niet-leden. (De eerste cursus is inmiddels succesvol verlopen.)

Meer info bij Peter van Mondfrans: peter@energie-u.nl.


Dinsdag 17 april – Inloopavond:
“Slim Wonen Vleuten-De Meern”

Een doorlopend programma met presentaties (die later bekend worden gemaakt) en een markt met o.a. gratis en persoonlijk advies voor particulieren en huurders, de gratis woonscan en informatie over zonnepanelen en Buurtstroom. Tijd: 17-21u. Locatie: De Zandweg (voorheen Vereenigingsgebouw), Zandweg 148, De Meern.

Ben je van plan te komen? Meld je dan aan vóór maandag 16 april via e-mail: slimwonen@utrecht.nl met als onderwerp “Slim wonen Vleuten De Meern”. Vermeld in de mail je naam en met hoeveel personen je komt. Mocht je op het laatste moment besluiten te komen, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Maar wellicht is er dan geen soep en brood meer voor je.

Aanmelden vóór 16 april: slimwonen@utrecht.nl ❯


20 April 2018  – Rondleiding:
“Wat heeft ANNE voor je in huis?”

Op vrijdag 20 april om 15 uur is er een rondleiding. Wil je aan de slag met het verduurzamen van je eigen huis of bedrijf? Kom eens kijken! ANNE heeft allerlei interessante dingen om te bekijken: lage temperatuurverwarming, isolerende folie voor ramen, verschillende warmtepompen, hybride warmtepompen, zonnesystemen voor op het dak en een ijsbuffervat. De rondleiding is gratis duurt ongeveer een uur, daarna is er nog tijd om vragen te stellen. Graag vooraf opgeven, de rondleiding is alleen op afspraak.

Geef je op bij Rianne Bakker: rianne@energie-u.nl of 06-46001684.


21 April 2018  – Bespaarbieb special:
“Do It Yourself Zonnepanelen”

Op zaterdagmiddag 21 april gaan we het in de bespaarbieb hebben over DIY (Do It Yourself) zonnepanelen en offertes vergelijken. Wil je zelf zonnepanelen leggen of heb je een berg offertes liggen en kom je er geen wijs uit? Er zitten 5 EnergieAmbassadeurs klaar om je verder te  helpen. Zaterdag 21 april 14-16 uur in de Bibliotheek aan de Oudegracht op de eerste verdieping bij de K van Stephen King.

Kijk ook op energieambassadeursutrecht.nl ❯


Elke vrijdag – Inloopspreekuur:
“Vraagje voor Energie-U?”

We zitten klaar om je te woord te staan of te informeren. Kom langs op het kantoor van Energie-U in ANNE (bij de Jaarbeurs). Wij raden je aan om sowieso vooraf te mailen dan kunnen we je gerichter helpen.

Mail ons voor meer informatie of afspraak ❯


Elke zaterdag – Energie-advies in de bibliotheek:
“Bespaarbieb”

Twee EnergieAmbassadeurs zitten klaar om jouw vragen te beantwoorden over energiebesparen en duurzaamheid.

Kijk hier voor info over de bespaarbibliotheek ❯