Buurtstroom Bunnik

Buurtgenoten kunnen meedoen met het zonnestroomproject op de gemeentewerf in Bunnik. Op deze pagina wordt alles uitgelegd. Kijk welke postcodes kunnen meedoen!

Informatieavond op 13 september

Op woensdag 13 september wordt de informatieavond voor Buurtstroom Bunnik verzorgd. Je bent als geïnteresseerde buurtbewoner van harte welkom om langs te komen om meer te horen over het collectieve zonnestroomproject. De avond wordt gehouden in het gemeentehuis Bunnik aan de Singelpark 1 in Odijk. De avond begint om 20:00 (inloop vanaf 19:30). Mocht je verzekerd willen zijn van een plekje, meld je dan aan via buurtstroombunnik@energie-u.nl.

216 zonnepanelen

Op het dak van de gemeentewerf in Bunnik worden 216 panelen geïnstalleerd. Als buurtgenoot kun je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. Maar misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet. Hieronder leggen we je uit wat een deelname in dit project inhoudt en hoe het werkt. Download onze informatiebrochure, daarin komt alles nog een stuk uitgebreider aan bod.

Initiatief

Energiegroep Bunnik en de gemeente Bunnik hebben Buurtstroom benaderd om te helpen met het opzetten van een collectief zonnestroomproject in Bunnik. De gemeente heeft gratis het dak van het afvalstation ter beschikking gesteld en de Energiegroep zet zich lokaal in voor een toekomstbestendig energieverbruik. Samen hebben we gewerkt aan de voorbereidingen voor het project en ons aanbod voor u. Dit aanbod wordt gepresenteerd op 13 september op de informatieavond, samen een ander project in Werkhoven.

Details

Locatie: Rumpsterweg 4
Aantal zonnepanelen: 216
Vermogen: 57,2 kWp
Jaarlijkse opbrengst: 49.500 kWh

De zonne-installatie wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Een gecertificeerde elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel stroom er is opgewekt. Dit wordt verdeeld over de Buurtstroompanelen.

Deelnemen

Doe je mee aan dit zonnestroomproject, dan neem je deel aan een “postcoderoosproject”. Je woont in het postcodegebied 3984 of in een van de vijf andere deelnemende postcodegebieden: 3981, 3985, 3709, 3972 en 3994. Een Buurtstroompaneel kost € 300,00 per paneel. Stel, je investeert in 4 Buurtstroompanelen. Hiervoor wordt eenmalig € 1.200 betaald. Daarna ontvang je jaarlijks gemiddeld € 114,40 (dit zie je terug op de eigen nota en via een winstuitkering van de coöperatie). Het verwachte rendement gedurende op de deelname bedraagt 4,9%. Bekijk onze lijst van veel-gestelde-vragen om een beeld te krijgen wat jouw deelname inhoudt. Belangrijk is de brochure goed door te lezen want hierin worden alle voordelen en risico’s beschreven. Meld je aan via onderstaande aanmeldknop.