Buurtstroom Griftkwartier 2

Buurtgenoten kunnen meedoen met het zonnestroomproject op het dak van het appartementencomplex van de SSH aan de Hekmeijerstraat. Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Voorbereidingen zijn begonnen!

Vrijdag 20 april zat het initatiefgroepje bijeen om te starten met de voorbereiding van al weer het tweede Buurtstroomproject in het Griftkwartier. Caroline Altena, ook betrokken bij het eerste project, begeleidt haar buren Hans van Tienhoven, Marijn Luijdjens en Kevin Basari en samen vormen zij met de SSH en Buurtstroom de initiatiefgroep voor dit gezamenlijke zonnestroomproject.

210 zonnepanelen

Wederom zullen we op een SSH-dak in in Noordoost 210 panelen installeren. Als buurtgenoot kun je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. Maar misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet. De uitgebreide brochure wordt binnenkort gepubliceerd.

Vooraanmelden is slim

Vorige keer liep het storm bij Buurtstroom Griftkwartier. Het dak van de buren was binnen drie dagen en drie uur uitverkocht. De vooraanmeldingen liepen op 100+. Net als de vorige keer zullen de omwonenden van het pand voorrang krijgen op de inschrijving. Vanwege praktische overwegingen kunnen we dit alleen beschikbaar stellen aan mensen die een vooraanmelding bij ons hebben geplaatst.

Een vooraanmelding werkt als volgt: je meldt je aan als geïnteresseerde voor het zonnepanelenproject. Dit doe je middels een e-mail naar communicatie@buurtstroom.nl. Vermeld in de titel “vooraanmelding Buurtstroom Griftkwartier 2” en laat verder je adresgegevens achter en het aantal zonnepanelen waarmee je zou willen deelnemen. Je wordt dan op de hoogte gehouden en ontvangt kersverse informatie zodra die beschikbaar is. Ook zul je worden uitgenodigd op de informatieavond waarop het aanbod uitgebreid met elkaar wordt besproken en er ruimte is voor al je vragen.

Aan deze vooraanmelding zitten geen plichten vast. Je kunt straks alsnog besluiten ervan af te zien. Het is tevens nog geen officiële aanmelding. Die verloopt straks via het aanmeldsysteem van onze partner OM (energieleverancier).

Details

Locatie: Hekmeijerstraat
Aantal zonnepanelen: 210
Vermogen: 56,7 kW
Jaarlijkse opbrengst: 49.000 kWh

De zonne-installatie wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Een gecertificeerde elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel stroom er is opgewekt. Dit wordt administratief verdeeld over de Buurtstroompanelen.

Info-avond op 4 juni

Op 4 juni 2018 wordt de informatieavond gehouden van Buurtstroom Griftkwartier 2. De avond vindt plaats in Stadsboerderij Griftsteede aan de Van Swindenstraat 129, naast het Griftpark. Het begint om 20 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Als je verzekerd wilt zijn van een plekje, stuur dan een mail naar communicatie@buurtstroom.nl (o.v.v. informatieavond 4 juni).

Deelnemen

Doe je mee aan dit zonnestroomproject, dan neem je deel aan een “postcoderoosproject”. Je woont in het postcodegebied 3514 of in een van de zeven andere deelnemende postcodegebieden: 3571, 3572, 3512, 3511, 3513 en 3515. Een Buurtstroompaneel kost 300 euro. Het paneel laat zich in ongeveer 11 jaar terugverdienen en het rendement gedurende de projectduur (15 jaar) is ongeveer 5,0%.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Overstappen van energieleverancier?

Als je panelen afneemt, word je automatisch en kosteloos lid van de coöperatie Buurtstroom Energie-U. Wij verkopen de stroom door aan energieleverancier OM (eveneens een coöperatie). We willen graag dat je overstapt naar onze energieleverancier maar als je dat niet wilt, kun je bij je eigen energieleverancier blijven. Niet alle partijen doen echter mee, dus check dit van te voren! Hier hebben we alvast een lijstje gemaakt dat je hierbij kan helpen.