Buurtstroom Griftkwartier

Buurtgenoten kunnen meedoen met het zonnestroomproject op het dak van het appartementencomplex van de SSH aan de Dekhuyzenstraat. Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Het project is uitverkocht

Na 3 dagen en 3 uur is het project Buurtstroom Griftkwartier uitverkocht! Alle zonnepanelen zijn verkocht. Je kunt je via de ‘Aanmelden’-knop op deze website niet meer aanmelden. Wil je toch graag zonnepanelen kopen, mail ons dan even: communicatie@buurtstroom.nl. Vermeld in je mail je adresgegevens en het aantal zonnepanelen waarmee je zou willen deelnemen.

Je komt dan op een geïnteresseerdenlijst voor het volgende project in het Griftkwartier, op het dak van een pand aan de Blieckstraat. Dit project gaat binnenkort starten, we houden je op de hoogte.

De aanmelding en verwerking daarvan gebeurt via het aanmeldsysteem van onze partner OM (energieleverancier). Via dat systeem geef je je gegevens door (zodat daarmee een ledenovereenkomst opgesteld kan worden) en geef je aan hoeveel zonnepanelen je wilt kopen. Verder kun je aangeven of je wilt overstappen naar OM, maar daartoe ben je niet verplicht. Na je aanmelding ontvang je de ledenovereenkomst en eventueel een contract met OM. Je hebt dan 2 weken bedenktijd en daarna volgt automatische incasso en ben je deelnemer van Buurtstroom Energie-U. Als er meer aanmeldingen zijn voor zonnepanelen dan dat er op het dak gelegd worden, dan gaat de incasso niet door. Bewoners in een straal van 200 m. rondom de installatie ontvangen voorrang op hun deelname aan het project. Deze voorrang geldt tot 1 februari 2018. Daarna geldt de volgorde van aanmelding.

Informatieavonden

Op 22 januari 2018 was de 2e informatieavond van Buurtstroom Griftkwartier. De avond werd gehouden in de Stadsboerderij Griftsteede aan de Van Swindenstraat 129, naast het Griftpark.

210 zonnepanelen

Op het dak van het appartementencomplex van de SSH in Utrecht in Noordoost worden 210 panelen geïnstalleerd. Als buurtgenoot kun je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. Maar misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet. Hieronder leggen we je in het kort uit wat een deelname in dit project inhoudt en hoe het werkt. Uitgebreide informatie vind je in de brochure, zie de knop rechtsboven op deze pagina. Lees deze brochure goed door.

Initiatief

Caroline Altena, Hans Pieck en Birgit Snellens zijn de initiatiefnemers van Buurtstroom Griftkwartier. Zij zochten contact met Roeland Kreeft (Manager Strategie bij de SSH) en regelden het dak.

Kijk hieronder op het postcoderooskaartje of je kunt deelnemen.

Details

Locatie: Dekhuyzenstraat
Aantal zonnepanelen: 210
Vermogen: 56,7 kW
Jaarlijkse opbrengst: 49.000 kWh

De zonne-installatie wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Een gecertificeerde elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel stroom er is opgewekt. Dit wordt administratief verdeeld over de Buurtstroompanelen.

Deelnemen

Doe je mee aan dit zonnestroomproject, dan neem je deel aan een “postcoderoosproject”. Je woont in het postcodegebied 3572 of in een van de zeven andere deelnemende postcodegebieden: 3512, 3581, 3573, 3584, 3571, 3583 en 3514. Een Buurtstroompaneel kost 300 euro. Het paneel laat zich in 10,5 jaar terugverdienen en het rendement gedurende de projectduur (15 jaar) is 5,0%.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Overstappen van energieleverancier?

Als je panelen afneemt, word je automatisch en kosteloos lid van de coöperatie. Wij verkopen de stroom aan energieleverancier OM (eveneens een coöperatie). We willen graag dat je overstapt maar als je dat niet wilt, kun je bij je eigen energieleverancier blijven. Niet alle partijen doen echter mee, dus check dit van te voren! Hier hebben we alvast een lijstje gemaakt dat je hierbij kan helpen.