Binnenkort: Buurtstroom Griftkwartier!

Buurtgenoten kunnen meedoen met het zonnestroomproject op het dak van het appartementencomplex van de SSH aan de Dekhuyzenstraat. Op deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Informatieavond 15 januari 2018

15 januari 2018 wordt de informatieavond voor Buurtstroom Griftkwartier verzorgd. Je kunt je alvast aanmelden als geïnteresseerde via communicatie@buurtstroom.nl. De avond begint om 20:00 (inloop vanaf 19:30) en wordt gehouden in de Stadsboerderij Griftsteede aan de Van Swindenstraat 129, naast het Griftpark.

Circa 188 zonnepanelen

Op het dak van het appartementencomplex van de SSH in Utrecht in Noordoost worden 188 panelen geïnstalleerd. Als buurtgenoot kun je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. Maar misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet. Hieronder leggen we je uit wat een deelname in dit project inhoudt en hoe het werkt.

Initiatief

Caroline Altena, Hans Pieck en Birgit Snellens zijn de initiatiefnemers van Buurtstroom Griftkwartier. Zij zochten contact met Roeland Kreeft (Manager Strategie bij de SSH) en regelden het dak. Inmiddels is er een intentieverklaring ondertekend en momenteel worden alle benodigde offertes opgevraagd. Deze hebben we nodig om een definitieve doorberekening te kunnen maken. Zodra we meer weten, houden we jullie op de hoogte!

Je kunt je alvast aanmelden als geïnteresseerde via bovengenoemd e-mailadres. Je komt dan op een vooraanmeldingslijst te staan en je zult op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen rondom het zonnestroomproject bij jou in de buurt. Kijk hieronder op het postcoderooskaartje of je kunt deelnemen.

Details

Locatie: Dekhuyzenstraat
Aantal zonnepanelen: 188
Vermogen: 50,8 kW
Jaarlijkse opbrengst: 43.900 kWh

De zonne-installatie wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Een gecertificeerde elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel stroom er is opgewekt. Dit wordt administratief verdeeld over de Buurtstroompanelen.

Deelnemen

Doe je mee aan dit zonnestroomproject, dan neem je deel aan een “postcoderoosproject”. Je woont in het postcodegebied 3572 of in een van de zeven andere deelnemende postcodegebieden: 3512, 3581, 3573, 3584, 3571, 3583 en 3514. De kosten en het rendement op je Buurtstroompaneel wordt op een later moment bekend. Houdt rekening met kosten van tussen de 300 en 350 euro per paneel.

Overstappen van energieleverancier?

Als je panelen afneemt, word je automatisch en kosteloos lid van de coöperatie. Wij verkopen de stroom aan energieleverancier OM (eveneens een coöperatie). We willen graag dat je overstapt maar als je dat niet wilt, kun je bij je eigen energieleverancier blijven. Niet alle partijen doen echter mee, dus check dit van te voren! Hier hebben we alvast een lijstje gemaakt dat je hierbij kan helpen.