Buurtstroom Hoograven De A.R.M.

Buurtgenoten kunnen meedoen met het zonnestroomproject van Kringloopstichting de A.R.M. in Hoograven. Op deze pagina wordt alles uitgelegd. Kijk welke postcodes kunnen meedoen!

250 zonnepanelen

Op het dak van de Kringloopstichting de Arm in Hoograven worden 250 panelen geïnstalleerd. Als buurtgenoot kun je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. En misschien nog wel belangrijker je investeert in een gezonde buurt én planeet. Hieronder leggen we uit wat dit project inhoudt, hoe het werkt en hoe je kunt deelnemen. Download onze informatiebrochure, daarin komt alles nog een stuk uitgebreider aan bod.

Initiatief

Begin 2016 kwam Ad de Regt van Hoograven Duurzaam naar een trainingsavond over Buurtstroom. Zo’n collectief zonnestroomproject opzetten in de eigen buurt leek hem ook wel wat. Hij benaderde de Kringloopzaak de Arm bij hem om de hoek. En met succes. Ad zet zich wel vaker in voor zijn eigen buurt. Lees hier ons interview met Ad.

Details

Locatie: Verlengde Hoogravenseweg 69
Aantal zonnepanelen: 250
Vermogen: 66,3 kWp
Jaarlijkse opbrengst: 58.000 kWh

De zonne-installatie wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Een gecertificeerde elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel stroom er is opgewekt. Dit wordt verdeeld over de Buurtstroompanelen.

Deelnemen

Doe je mee aan dit zonnestroomproject, dan neem je deel aan een “postcoderoosproject”. Je woont in het postcodegebied 3525 of in een van de vijf omliggende postcodegebieden: 3522, 3523, 3439, 3526, 3524. Een Buurtstroompaneel kost 331,25 per paneel. Stel je investeert in 4 Buurtstroompanelen. Hiervoor wordt eenmalig € 1.325 betaald. Daarna ontvang je jaarlijks gemiddeld € 108 korting op de energiebelasting en € 12,00 van de coöperatie. Het verwachte rendement gedurende op de deelname bedraagt 4,2%. Bekijk onze lijst van veel-gestelde-vragen om een beeld te krijgen wat jouw deelname inhoudt. Belangrijk is de brochure goed door te lezen want hierin worden alle voordelen en risico’s beschreven. Meld je aan via dit aanmeldformulier.