Buurtstroom Werkhoven

Buurtgenoten kunnen meedoen met het zonnestroomproject op de schuren van Melkveehouderij Johan en Angelien Vernooij in Werkhoven. Op deze pagina wordt alles uitgelegd. Kijk welke postcodes kunnen meedoen!

322 zonnepanelen

Op woensdag 13 september was de informatieavond voor Buurtstroom Werkhoven. Op die avond werd het project toegelicht.
Op het dak van de Melkveehouderij Johan en Angelien Vernooij in Werkhoven worden 322 panelen geïnstalleerd. Als buurtgenoot kun je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. Maar misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet. Hieronder leggen we je uit wat een deelname in dit project inhoudt en hoe het werkt. Download onze informatiebrochure, daarin komt alles nog een stuk uitgebreider aan bod.

Initiatief

Johan en Angelien doen veel aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo zijn zij aangesloten bij Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust label en wordt daar ruime invulling aan gegeven. Educatietrajecten voor basisscholen en leerlingen van het Agrarisch Opleidingscentrum Houten en de bouw van een duurzame stal zijn daar allemaal vanzelfsprekende voorbeelden van voor Johan en Angelien. Toen ze benaderd werden door betrokken burger Harry Kager voor een collectief zonnestroomproject, was de keuze hiervoor dan ook snel gemaakt. Samen met de ondersteuning van de lokale Energiegroep Bunnik, de gemeente Bunnik en Buurtstroom is het project vormgegeven en zal het worden aangeboden aan de omgeving op 13 september, samen met een ander project in Bunnik.


Details

Locatie: Herenstraat 87
Aantal zonnepanelen: 322
Vermogen: 91,8 kWp
Jaarlijkse opbrengst: 83.500 kWhDe zonne-installatie wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Een gecertificeerde elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel stroom er is opgewekt. Dit wordt verdeeld over de Buurtstroompanelen.

Deelnemen

Doe je mee aan dit zonnestroomproject, dan neem je deel aan een “postcoderoosproject”. Je woont in het postcodegebied 3985 of in een van de acht andere deelnemende postcodegebieden: 3981, 3984, 3994, 3997 en 3995, 3993 3991 en 3998. Een Buurtstroompaneel kost € 320,00 per paneel. Stel, je investeert in 4 Buurtstroompanelen. Hiervoor wordt eenmalig € 1.280 betaald. Daarna ontvang je jaarlijks gemiddeld € 122,40. Het verwachte rendement gedurende op de deelname bedraagt 4,9%. Bekijk onze lijst van veel-gestelde-vragen om een beeld te krijgen wat jouw deelname inhoudt. Belangrijk is de brochure goed door te lezen want hierin worden alle voordelen en risico’s beschreven. Meld je aan via onderstaande aanmeldknop.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken