Buurtstroom

Samen met je buurtgenoten een zonnestroomproject? Wil je meedoen: investeren in één of meer Buurtstroomdelen of heb jij de ambitie om een zonnestroomproject in je eigen Utrechtse buurt op te zetten? Het kan allebei, sowieso gaan we in Utrecht samen mooie zonnestroom-projecten realiseren.

Radio interview

Wil je snel weten wat Buurtstroom is? Beluister het interview van radio509.nl waarin Dorien Bartels het uitlegt! Beluister hier het interview.

Dit is Buurtstroom

Sinds begin 2016 werken we bij Energie-U aan het opzetten van zonnestroom-projecten op grote daken in Utrecht. Buurtstroom, zo noemen we het. Met Buurtstroom kunnen buurtgenoten gezamenlijk investeren in zonnepanelen en profiteren van de opgewekte stroom via een belastingkorting op de eigen energierekening. Dat wordt mogelijk gemaakt met de Regeling Verlaagd Tarief. De Rijksregeling is eind 2015 aanzienlijk aangepast, waardoor deze interessant is geworden om mee te werken. En dat gaan we de komende jaren dus ook doen!

buurtstroom_article02_flatsmall

Meedoen?

Samen gaan we de Utrechtse daken volleggen met zonnepanelen! Zin om mee te doen? Dan horen we graag van je! Kijk voor een project in jouw buurt, er zijn er al meerdere gestart. Meer weten? Lees alvast onze  FAQ voor buurtstroomdeelnemer of download onze statuten. Je kunt ons ook een mail sturen met de vraag of er al ideeën zijn voor een buurtinitiatief in jouw buurt.

Eigen project starten

Heb jij de ambitie om een zonnestroomproject in je eigen buurt op te zetten en zo bij te dragen aan de Utrechtse energietransitie? Lees dan hoe je een eigen Buurtstroom-project kunt starten.