Utrecht gaat wat moois beleven met Stroomversnelling Koopwoningen

Energie-U is nu drie jaar bezig om met energieambassadeurs de huizenbezitters in Utrecht vooruit te helpen met energieverbetering. Dat wordt in de stad gewaardeerd. We gaan dit met de ambassadeurs later dit najaar ‘vieren’ met een landelijke EnergieambassadeursTOP die we op 8 november met gemeente Utrecht en Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseren. Alle mensen die in hun buurt of dorp anderen met energie aansteken, komen in Utrecht bij elkaar voor de opbouw van kennis(sen). We hebben een actieve werkgroep die de stap van energiebesparing naar energieneutraal onderzoekt en begeleidt. Die werkgroep heeft daar een aanpak voor ontwikkeld waarbij je de goede maatregelen op het goede moment toepast, gericht op je toekomstige huis. En de maatregelen die niet in dat plaatje passen, dus ook achterwege laat. Ook draaien we mee in een project waarin 20 huizen in de stad Utrecht (en totaal 30 in de provincie) 80% CO2-reductie realiseren. Daar komen dit najaar de (mooie!) resultaten van naar buiten. En nu gaan we dus meedraaien in het landelijke convenant waarmee gewerkt wordt aan een volgende Energiesprong voor particuliere bestaande woningen. Samen met banken, bouwers, makelaars, taxateurs en natuurlijk ook de gemeente Utrecht en de Stichting Gebouwde Omgeving Utrecht gaan we daar wat moois van maken. Op onze manier, dus denkend en werkend vanuit de mensen, hun huis en de plannen en dromen die ze daarmee hebben. Wij hebben met onze projecten voor energieverbetering aan huis en voor zonnepanelen op huizen, scholen en sportverenigingen intussen bewezen dat we mooie resultaten kunnen bereiken waar mensen echt plezier van hebben en we allemaal energie van krijgen. Dat gaan we nu met al deze partners verder uitdragen. Utrecht gaat wat moois beleven!

Energie U op het Domplein
Energie U op het Domplein