Energie-U bij de finalisten van de Duurzaamheidsprijs 2014

De finalisten van de Duurzaamheidsprijs 2014 zijn bekend. Van de maar liefst 31 inzendingen dit jaar strijden nog vier projecten in de provincie Utrecht mee om de prijs. Onder de 4 finalisten zijn maar liefst twee projecten waarbij Energie-U bij betrokken is. Het gaat om het project ‘Wel de lusten niet de lasten’ van Seinen Projectontwikkeling en de EnergieAmbassadeurs Utrecht. In het project ‘Wel de lusten niet de lasten’ worden dertig woningen in en rond Utrecht verbouwd tot bijna energieneutraal: minimaal 80% besparing. De eerste woningen zijn gereed; enkele andere zijn nu in verbouwing. Energie-U heeft een aantal van deze bewoners geworven en werkt mee in het project ten behoeve van de communicatie en uitwisseling van kennis tussen de deelnemende bewoners. In het project de EnergieAmbassadeurs zijn nu ruim 50 bewoners actief die enthousiast hun eigen ervaringen in energiebesparen en -opwekken delen met andere bewoners uit hun buurt. Ze doen dat op verschillende manieren, aan de keukentafel, via Facebook en ook met inloopavonden in het buurthuis. Half oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. Het winnend project krijgt een geldbedrag van € 10.000,- voor de opschaling en/of verdere uitvoering van hun project.