Ruimte voor het nieuwe stadsbestuur en de Zon10daagse

Vandaag, vrijdag 1 juni, heeft het nieuwe Utrechtse stadsbestuur zich aan de stad gepresenteerd. Dat gebeurde in ANNE, waar Energie-U iedere vrijdag aanwezig is. We maakten even ruimte en dat was graag gedaan natuurlijk.

Zonnepanelen op alle Utrechtse daken

Want het nieuwe coalitieakkoord ‘Utrecht: ruimte voor iedereen’ bevat veel goed nieuws voor energieminnend Utrecht.

We houden het hier even op de plannen voor zonne-energie. Want deze vrijdag 1 juni is ook de start van de Zon10daagse! Ook in ANNE. Toeval?

Het nieuwe college heeft als doel dat in 2025 20% van alle Utrechtse daken is voorzien van zonnepanelen. Om dat voor elkaar te krijgen, is maar één ding nodig: de Zon10daagse 2.900 dagen volhouden..!

De Zon10daagse bevat activiteiten voor mensen die thuis of in VVE-verband hun eigen zonnestroom willen opwekken, voor mensen die hun eigen zonnestroom in eigen buurt willen opwekken (diverse Buurtstroomactiviteiten en een fietstocht naar zonnepark Galecop ter inspiratie voor Utrechtse zonneparken), voor eigenaren van grotere gebouwen met grotere daken die hun dak voor zonnestroomproductie ter beschikking willen stellen, voor mensen die zoeken naar dit soort daken, voor bedrijven die hun dak willen verzilveren.

Kortom, het hele pakket staat al klaar. We hoeven ons alleen maar te laten inspireren en de handschoen op te pakken!

www.zon10daagse.nl

Utrecht wil zon!

Tijdens de opening van de Zon10daagse legde Wilfried van Sark van de Universiteit Utrecht uit dat als alle daken van Utrecht volgelegd zijn, we ongeveer 20 tot 25% van de Utrechtse Elektriciteitsvraag dekken. Het team Energieambassade “De Beiaard” won de ZonneKwizz!  Het door Van Sark gegeven antwoord “ongeveer 30.000” werd door de jury als het Precies Goede Antwoord gehonoreerd op de vraag hoeveel zonnepanelen er nú in Utrecht liggen.

Met het doorknippen van een vers gevangen zonnestraal, door twee aanwezigen die het meeste en langste gaan genieten van onze inspanningen om meer zonne-energie in Utrecht te krijgen, werd de Utrechtse Zon10daagse plechtig geopend verklaard.

We zien elkaar in de eerste 10 dagen van juni 2018!

ZonPVintegratieUU-vanSark-zon10daagse