1000ste Buurtstroompaneel op Buurthuis Zuilen

45 Buurtbewoners hebben samen een zonnestroomcentrale met 226 zonnepanelen op het dak van Buurthuis Zuilen gerealiseerd.

Vijfde Buurtstroomproject

Op woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, is de feestelijke opening van “Buurtstroom Buurthuis Zuilen”, alweer het vijfde Buurtstroomproject van Utrecht! Met Buurtstroom investeren buurtgenoten gezamenlijk in zonnepanelen. De lokaal in Utrecht opgewekte stroom geeft vervolgens een belastingkorting op de eigen energierekening.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Duizendste Buurtstroompaneel

Half december 2016 ging de inschrijving open voor het 1e Buurtstroomproject in Utrecht, op het dak van Kringloopwinkel de A.R.M. in Hoograven. De installatie met 250 zonnepanelen draait sinds 1 juni 2017. Daarna volgde het 2e project, op het dak van kantoren van de SSH aan de Molenstraat (binnenstad) liggen 104 panelen. Het 3e Buurtstroomproject was in het Griftkwartier, evenals het 4e project. Op daken van appartementencomplexen van de SSH aan de Dekhuyzenstraat en Hekmeijerstraat zijn 2 x 210 panelen geïnstalleerd. Ondertussen liep de verkoop voor Buurtstroom Buurthuis Zuilen nog door. Eind augustus van dit jaar waren daar alle 226 panelen verkocht. Daarmee is het 1000ste Buurtstroompaneel in Utrecht verkocht.

In regio en gemeente

Buurtstroom is ook actief in de regio, bij Buurtstroom Bunnik zijn alle 216 panelen inmiddels verkocht en worden de panelen geïnstalleerd en bij Buurtstroom Werkhoven is de verkoop halverwege. De gemeente Utrecht heeft voor Buurtstroom Buurthuis Zuilen het dak van Buurthuis Zuilen aan de St. Ludgerusstraat 251, beschikbaar gesteld. Het eerste gemeentelijke dak met Buurtstroom in Utrecht en hopelijk volgen er nog veel meer.

De gemeente Utrecht en Buurtstroom Energie-U merken dat er veel behoefte is onder inwoners van Utrecht aan Buurtstroom. Mensen die graag zonnepanelen willen, maar geen eigen dak hebben om ze op te leggen, of geen geschikt dak.
Bij deze willen wij graag een oproep doen aan dakeigenaren in Utrecht: heb je een plat dak van 800 m2 of groter en ligt dit er ongebruikt bij, wil je dan je dak beschikbaar stellen voor Buurtstroom? Om zo meer duurzame energie op te wekken en samen met de buurt te zorgen voor een betere leefomgeving.

Mail dan naar: communicatie@buurtstroom.nl.