Een kratje warmte via Thuisbezorgd

Samen met de Duurzame Week organiseerden we op dinsdag 6 november een geslaagde Meetup. Om te komen tot nieuwe ideeën voor de Utrechtse warmtetransitie. Want aardgasvrij is ook maar aardgasvrij. Prima, maar hoe verwarmen we ons dan wél?
Na wat inspirerende inleidingen, door Robin Berg over wat hij met elektriciteit doet, Sander Willemsen die de historie en de huidige situatie van de verwarming van Utrecht belichtte, en Michel Post die 30% van de warmtetransitie in eigen hand had (een plaat isolatiemateriaal), ging de brainstorm los. En hoe: grote vergezichten zoals we maken een grote broeikas van Utrecht, met klimaatregeling, of we geven iedereen via een stamceltherapie twee opties om het zelf warmer te hebben zonder dat we alle gebouwen moeten verwarmen: een dikke vacht, of veel onderhuids vet. En ook innovaties die aansluiten bij de huidige economie (en bij beter geïsoleerde woningen), zoals een pakje warmte bij de boodschappen of dus het kratje warmte via Thuisbezorgd of de Picnic, en je haalt je woningverduurzaming bij de firma Coolblue die zich omnaamt naar Warmblue.
Wel of niet morgen uitvoerbaar, wel of niet haalbaar & betaalbaar, daar gaat het nog even niet om. Wel gaat het erom dat we het denken opkrikken. De gebouwen hoeven niet warm als de mensen maar warm zijn. Vergezichten ter inspiratie. Hier gaan we mee verder!