Doe ook eens een rondleiding in ANNE!

Afgelopen woensdagavond (8 mei), nog net voor de voetbal, kwamen 9 bewoners uit een 51 woningen tellende VVE in Voordorp bij ons op bezoek in ANNE. Ze willen stoppen met aardgas en leerden veel over de mogelijkheden. Want er is echt veel te zien in ANNE! Wil je ook een keer komen kijken, luisteren, voelen? Iedere laatste vrijdag van de maand om 15.00 uur heb je de kans. Wel graag opgeven, bij Rianne Bakker: rianne@energie-u.nl. Of maak een aparte afspraak met je eigen club.

Velen van de VVE uit Voordorp zijn lid van Energie-U en we waren al vaak bij hen op bezoek, voor het dak. Nu gaat het om de verwarming.
Ook de mensen die al veel wisten, leerden nieuwe dingen: over de soorten warmtepompen en de bron ervan (het ijsbuffervat bijvoorbeeld). De PVT-panelen kregen speciale aandacht en ook de folie op de ramen die van dubbel glas HR-glas maakt (of HR+ van HR).
Zo’n rondleiding begint altijd met een klein college. In dit geval door Lucille en Rianne. De Voordorpers gingen met meer informatie én meer motivatie terug! En we houden contact want er zijn meer groepen die zo ambitieus bezig zijn.

Wil jij ook leren over de mogelijkheden voor andere verwarming van je huis? Kom ook eens langs. Iedere laatste vrijdag van de maand houden we om 15.00 uur een rondleiding. Je kunt je opgeven via rianne@energie-u.nl.

En als je iemand wilt meenemen, vertel dan ook wat er nog meer te zien is:
Isolatie van de buitengevel – aan de buitenkant! En wat dacht je van het glas: van simpel dubbel glas tot triple glas (of HR+++)! De pelletkachel en de zakken pellets! Warmteopslag in een ijsbuffervat! Heeft echt nog niemand. PVT-panelen in werking! Allerlei soorten LED-verlichting, van gezellig tot werklicht. En hele mooie infrarood stralingspanelen! En ook mooi geluidabsorptiemateriaal.
Vloer-, wand- en plafondverwarming! Want dat kan ook allemaal.
En dan nog de warmtepompen: op water (van de PVT-panelen en van de ijsbuffer) en op lucht (ventilatielucht en buitenlucht).