Behulpzame regisseur bij woningverduurzaming

Regisseurs worden opgeleid

Op donderdagavond 12 september hebben we in ANNE een bijeenkomst gehouden over innovatie in de begeleiding van woningeigenaren naar verduurzaming van hun woning. Energie-U zit met Energiepaleis, JMA, de Hogeschool Utrecht en TNO in een innovatietraject dat de advisering op een hoger plan gaat brengen. Van maatregellijsten naar inzicht naar het makkelijk maken van goede keuzes. We gebruiken daar de term “regisseur” bij. Die regisseurs worden opgeleid (ook enkelen van en via Energie-U), ze leren de handige methode gebruiken en passen die in de praktijk toe, waar weer verbeterslagen uit volgen.

Reken je rijkers

De bezoekers van de avond (zie foto) waren mensen die hebben deelgenomen aan onze cursus “Reken je Rijk”. Zij zijn bezig met het verduurzamen van hun huis en hebben tijdens de cursus inzicht gekregen waar ze het beste kunnen besparen. Aan deze gemotiveerde groep mensen hebben we uit de doeken gedaan wat deze nieuwe aanpak inhoudt. We bespraken of zij als bewoner interesse hebben in betaalde verduurzamingshulp. En natuurlijk werd er volop meegedacht over het verbeteren van de aanpak, de opleiding, de toekomst ervan, en wat er na een advies allemaal nog nodig is.

Aanmelden als bewoner?

Na afloop van de avond hebben zich gelijk een aantal mensen opgegeven om als bewoner door een “regisseur” begeleid te worden bij het verduurzamen van hun woning. Er zijn zeer waarschijnlijk nog meer plekken beschikbaar. In een volgende nieuwsbrief lees je daarover meer.

Je kunt je nu aanmelden als deelnemer om je laten begeleiden bij jouw eigen woningverduurzaming. Mail naar peter@energie-u.nl.

Meer info over “verduurzamen met regisseurs”

Wil je meer weten over dit project zoals de kosten en voorwaarden, lees dan “Verduurzamen met regisseurs” op de website van de NMU (Natuur- en Milieufederatie Utrecht). Meer algemene info over dit project en de betrokken partijen vind je op topsectorenergie.nl. En je kunt natuurlijk ook kijken op onze energieregisseurs-pagina.