Kennisreeks-avond: “Utrecht aardgasvrij, wat doe jij?” (29 oktober 2019)

Kennisreeks Warmtetransitie – 29 oktober

“Utrecht aardgasvrij, wat doe jij?” is de titel van de alweer vijfde* kennisreeks-avond, met als thema de transitie naar aardgasvrij. Het klimaatakkoord is af, er ligt een uitdagende opgave voor ons. Nederland wil in 2050 nagenoeg geen fossiele brandstoffen meer gebruiken. Dus ook geen aardgas meer. Dat betekent dat we nu concreet aan de slag moeten en stappen moeten nemen op weg naar een duurzame warmtevoorziening. Hoe maken we van de warmtetransitie een gezamelijke opgave die maatschappelijk geaccepteerd is? Wat is de rol van bewoners dan?

Deze avond geeft je inzicht in waar Nederland staat, vanuit rijksbeleid en vanuit bewonersperspectief en bewonersinitiatief. En we laten je zien waar Utrecht staat. Wil je meer weten over de sprekers, onderwerpen, het debat en waar de verschillende partijen zoals de gemeente, RVO (onderdeel ministerie EZK), HIER verwarmt en Energie-U mee bezig zijn? Kijk dan op de Eventbrite-pagina van dit evenement.

Wil je deze avond bijwonen die plaatsvindt op 29 oktober van 19.30 tot 21.30 uur (in ANNE, Veemarktplein 41, Utrecht)? Meld je aan via onderstaande knop.

Interesse in de warmtetransitie? Kijk dan eens op “Warmtetransitie van onderaf”.

*Eerdere avonden in deze kennisreeks: “Inspiratieavond Warmtetransitie” met Duurzame Week, “Een collectief coöperatief warmtenet” met ThermoBello, “Warmtenetten, de techniek” met Eneco en “Energievoorziening Utrecht 2050”.