Lars Boelen ontmoet Utrecht (2 december 2019)

Op 2 december 2019 komt Lars Boelen naar Utrecht. Deze unieke en energieke huisfluisteraar uit Limburg deelt zijn visie en ervaringen met woningverduurzaming met Utrecht. Wie anders dan Lars zelf kan het beste vertellen wat er die avond op het programma staat?

Lars: “Tijdens de presentatie ’s avonds bij ANNE zal ik langs de highlights gaan van onze werkwijze en uitleg geven over hoe de werkwijze nieuw is doordat we klanten/bewoners nieuwe vragen leren stellen aan de markt. Een markt die nog moet leren in proposities te denken waar mensen blij van worden. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten en, als daar tijd voor is, leuke discussies aan te gaan over onze werkwijze.”

Lars zal op deze avond ingaan op het beantwoorden van de vraag: “Hoe maak je een Slim Integraal plan voor je eigen huis?” De onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn: inzicht, meten, cv-temperatuur, slimme stappen, kozijnen, glas, zin en onzin van hysterisch isoleren.

Road Show & Slimme Stappen

Caroline Altena over Lars: “Lars is bezig met zijn Road Show door Nederland en in december is de provincie Utrecht aan de beurt. Overdag wil hij daarbij de hele dag met een kleine groep geïnteresseerden diepgaand aan de slag met al zijn ontdekkingen en nieuwe aanpakken van de laatste tijd. Echt stuff voor techno’s, zeg maar. ’s Avonds is er tijd voor een globalere kennismaking of themalezing voor energieambassadeurs, leden van Energie-U en andere geïnteresseerden.

Het bijzondere aan Lars is dat hij veel mensen bereikt met zijn missie om alle particuliere woningen te verduurzamen en het CO2-probleem aan te pakken.

Het bijzondere aan Lars is dat hij veel mensen bereikt met zijn missie om alle particuliere woningen te verduurzamen en het CO2-probleem aan te pakken. Hij is enorm actief in de sociale media en schrijft daarnaast diverse blogs op bijvoorbeeld www.installatie.nl over de zin en onzin van de dagelijkse praktijk van de energietransitie en hoe je daar als gewone nederlander nog door de bomen het bos blijft zien. Hij beweert daarbij niet zomaar wat, maar rekent alles voor, uit en na. Hij heeft haast, want wil echt aan een versnelling werken om alle woningen, liefst met hele straten tegelijk aan te pakken. Hij is daarbij aanstekelijk in zijn enthousiasme.

Sinds deze zomer is Lars samen met Felix van Gemen (die wij bij Energie U weer kennen van de Reken je Rijk rekenmethodiek) het bedrijf Slimme Stappen gestart. Samen bundelen ze nu hun krachten voor de versnelling van de verduurzaming van de particuliere woningvoorraad. Ook werken ze aan een boek waarmee de klussende huiseigenaar met interesse in het onderwerp zelf aan de gang kan.”

Paris Proof Plan

Overdag op 2 december in ANNE dus de Paris-Proof-Inspiratiedag! Lars: “Bewoners nieuwe vragen helpen stellen over de energietransitie. Dat is wat wij doen. Want het is onze stellige overtuiging dat aan een dozenschuiver een warmtepomp vragen (met garantie dat het warm blijft als het vriest, alsjeblieft) niet de manier is waarop we blije bewoners krijgen. Tijdens de ParisProofPlan-inspiratiedag leg ik uit hoe ik na 5 jaar keukentafelgesprekken tot dit inzicht ben gekomen. En ga ik heel diep in op deze materie, van het rekenen aan het huidige aardgasverbruik via superzuinig dubbelglas en de (on)zin van hysterisch isoleren tot aan het moment waarop je vol vertrouwen opdracht geeft aan je installateur om de CV-ketel om te ruilen voor iets anders dan aardgas omdat je er klaar voor bent. Dat alles aan de hand van voorbeelden die de deelnemers zelf aandragen.”

Avondprogramma 2 december 2019

Het programma van deze avond ziet er als volgt uit:

  • 19.00 uur – inloop (gasten worden verwelkomd).
  • 19.30 uur – presentatie door Lars Boelen, vragen uit publiek, discussie, enz.
  • 21.30 uur – borrelen.
Kaartverkoop

Wil jij erbij zijn op 2 december 2019 in de avond als huisfluisteraar Lars Boelen Utrecht ontmoet bij ANNE? Koop je kaartje via deze EventBrite-pagina of onderstaande knop. Wil je aan het dagprogramma deelnemen? Schrijf je dan in via parisproofplan.nl.

Mooie aanvulling

Vanuit Energie-U zien we de komst van Lars Boelen als een mooie aanvulling op de dingen die we al deden op dit vlak en die we gaan doen. We hebben natuurlijk al 100 jaar het energieambassadeurs-netwerk, waar veel ervaringen in zitten die we delen met anderen. We houden sinds 2016 informatieavonden over warmtepompen (inclusief wat er nodig is in en aan huis, en vanuit de mensen). Ook warmtepompfietstochten en de warmtepompluistertocht afgelopen januari. Rekencursussen voor mensen die zelf hun energiehuishouding willen doorgronden.

We hebben mensen die zich verder willen bekwamen, gewezen op de ervaringen van Kees Stap (EnergiePaleis), met wie we zelf bijeenkomsten hielden en die ook via de NMU veel kennis heeft gedeeld. En we hebben mensen gewezen op trainingen die Robert Tersmette hield vanuit HOOM. Volgend jaar gaan we onder andere de ervaringen delen die regisseurs-in-opleiding opdoen in hun opleiding. We hebben de ervaringen van energieambassadeurs met NOM-coaching in de sociale woningbouw. Nu dus Lars Boelen.