Warmte030

Gaat het wel goed met de stadsverwarming in Utrecht?

Actief worden?

Deze pagina’s worden de komende tijd gevuld met links, achtergrondinformatie  en activiteiten. Heb je ideeën en of wil je actief worden,  laat het ons weten door te mailen naar info@energie-u.nl.

Stadsverwarming

Deze keer staat de blog in DeStadUtrecht van Sander Willemsen, hoe kan het ook anders, ook in het teken van de stadsverwarming: De geest is uit de stadsverwarming. Michel Post, filmmaker en actief deelnemer aan het Platform Warmte030, heeft een mini-documentaire gemaakt over de Utrechtse stadsverwarming met andere betrokken bewoners waaronder Paul van Seters uit de Rosariumbuurt (Utrecht Oost) en Bart van den Heuvel van Stadsverarming.nl. Bekijk de mini-docu hier:

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Stadsverwarming in de Rosariumbuurt

Niet iedere Utrechtse wijk kan aanspraak maken op stadsverwarming. Witte vlekken zijn onder andere Oog in Al, Tuindorp, Lunetten, Hoograven en Zuilen. Maar in de Rosariumbuurt zijn de aansluitmogelijkheden volop aanwezig. Geïnteresseerden uit de Rosariumbuurt hielden een interview in 2014 met Arno Harting, milieu-adviseur duurzaam bouwen en energie van de gemeente Utrecht. Het interview kun je hier lezen:

Stop biomassawarmtecentrale Eneco in Utrecht Lage Weide

Hieronder is een bewerking opgenomen van de zienswijze die in december 2015 is ingediend bij de Provincie Utrecht door Michel Post, Bart van den Heuvel, de Stichting SSLU, en Milieudefensie, n.a.v. de aanvraag van Eneco voor de bouw van een biomassawarmtecentrale in Utrecht. Lees hieronder “Biomassawarmtecentrale Eneco Utrecht Lage Weide is geen goed idee”:

 

Lees ook het opiniestuk van Michel Post in de Trouw van 1 september:

michel-post-houtoven-van-eneco

Petitie tegen biomassa-centrale

Bekijk ook het filmpje behorend bij de petitie tegen de Eneco biomassa-centrale (BWI):

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Zienswijze Warmte030 voor verbetering van de Warmtewet

Afgelopen zomer heeft Warmte030 een zienswijze ingediend in de consultatie die minister Henk Kamp in het leven had geroepen voor verbetering van de Warmtewet. Lees onze zienswijze:

zienswijze-herziening-warmtewet-door-warmte030

Onderzoek blokverwarming in Overvecht

Het Bewonersplatform Overvecht organiseerde in samenwerking met Energie-U en de gemeente Utrecht een bijeenkomst op woensdag 18 mei om 19.30 uur in het Vechthuis over blokverwarming in Overvecht. Lees het volledige rapport Blokverwarming Overvecht: