Cursus: “Reken je Rijk!”

Ambitieuze verbouwplannen? “Reken je rijk!” is dé cursus voor het verduurzamen van je woning. Je krijgt inzicht in wat er in jouw huis het beste gedaan kan worden.

Door EnergieAmbassadeurs

De EnergieAmbassadeurs willen mensen graag verder helpen met het verduurzamen van hun huis. Daarom zijn we na de zomervakantie 2017 gestart met de eerste cursus: Reken je rijk! Dé cursus voor het verduurzamen van je woning. Een aantal EnergieAmbassadeurs uit Utrecht zijn speciaal opgeleid om met behulp van een slimme rekentool aan de slag te gaan om een maatwerkadvies op te stellen. Door het onder begeleiding van een adviseur opstellen van een maatwerkadvies krijgen de deelnemers gevoel en inzicht in wat er in hun huis het beste gedaan kan worden.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor mensen met ambitieuze verbouwplannen die zelf aan hun huis willen rekenen en willen begrijpen wat er in hun huis precies gebeurt. De cursus is ook voor EnergieAmbassadeurs die meer willen weten over nul-op-de-meter, de samenhang tussen allerlei technische maatregelen en dieper de theorie in willen. De cursus bestaat uit 3 avonden en bedraagt €85 voor Energie-U-leden en €110 voor niet-leden. Bijna elke maand start er een cursus. De cursussen vinden plaats in ANNE Veemarktplein 41 (Jaarbeursterrein) in Utrecht.

Wil je je aanmelden of heb je vragen, stuur dan een mailtje naar Peter van Mondfrans: peter@energie-u.nl.

Inhoud van 3 cursusavonden

Op het eerste avond worden deelnemers uitgedaagd om na te denken over hun wensen. Op basis hiervan stel je een programma op. Om dit goed te kunnen doen word je een handreiking gedaan over de verschillende maatregelen, daarbij wordt onder andere uitgelegd wat de energiebalans is. Als ‘huiswerk’ moet je de verschillende oppervlakte en inhoud van je woning gaan bepalen.

De tweede avond wordt gebruikt om de rekentool toe te lichten. Cursisten wordt uitgelegd hoe ze hun huis moeten invoeren in de tool en hoe ze de verschillende maatregelen kunnen inpassen. Als huiswerk ga je een aantal scenario’s uitwerken met behulp van de tool. Tevens wordt een gebruiksaanwijzing van de rekentool overhandigd.

Op de derde avond worden de verschillende scenario’s doorgesproken en krijg je inzicht in welke maatregelen er voor jouw situatie het meest voor de hand liggen.

Cursussen in 2020

Benieuwd naar wanneer de cursus-avonden plaatsvinden dit jaar? Bekijk onze kalender.

Deze cursus niet missen? Geef je op bij Peter van Mondfrans via peter@energie-u.nl.