Cursus: Startpunt Duurzaam Verbouwen

Ambitieuze verbouwplannen? “Startpunt Duurzaam Verbouwen” is dé cursus voor het verduurzamen van je woning. Onder begeleiding van een adviseur stel je je eigen maatwerkadvies op. Zo krijgen deelnemers gevoel en inzicht in wat er in hun huis het beste gedaan kan worden.

Door EnergieAmbassadeurs

Onze EnergieAmbassadeurs willen mensen graag verder helpen met het verduurzamen van hun huis. Daarom zijn we na de zomervakantie 2017 gestart met deze cursus, toen nog onder de noemer: "Reken je rijk!". Een aantal EnergieAmbassadeurs uit Utrecht is speciaal opgeleid om met behulp van een slimme rekentool aan de slag te gaan om een maatwerkadvies op te stellen. Door het onder begeleiding van een adviseur opstellen van een maatwerkadvies krijgen de deelnemers gevoel en inzicht in wat er in hun huis het beste gedaan kan worden.

Voor wie?

De cursus is echt voor jou als je zelf aan je huis wil rekenen en begrijpen wat er in je huis precies gebeurt, bijvoorbeeld als je ambitieuze verbouwplannen hebt. De cursus is ook voor EnergieAmbassadeurs die meer willen weten over nul-op-de-meter, de samenhang tussen allerlei technische maatregelen en dieper de theorie in willen. De opleiding bestaat uit 3 avonden en bedraagt €85 voor Energie-U-leden en €110 voor niet-leden. Bijna elke maand start er een cursus. De cursussen vinden plaats online plaats en/of in ANNE Veemarktplein 41 (Jaarbeursterrein) in Utrecht, afhankelijk van eventuele corona-maatregelen.

Wat kun je verwachten?

Als deelnemer van deze cursus ga je naar huis met het volgende:

  • antwoord op de vraag: wat is het beste voor mijn huis?
  • strategisch advies: waar moet je nou beginnen?
  • een opleiding die je leert zelfstandig keuzes te maken,
  • motivatie door professionals uit het werkveld van energiebesparing en duurzaamheid.

Inhoud van 3 cursusavonden

Het programma bestaat uit drie delen.

In het eerste deel leggen we je uit hoe de energiebalans van een huis werkt en waar je op moet letten bij het verduurzamen van een woning. Dit eerste deel wordt digitaal aangeboden. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen wanneer je dit doet en je kunt dit deel ook terugkijken. Als huiswerk wordt je gevraagd om je huis goed op te meten. Want dit heb je nodig bij het tweede en derde deel van de cursus.

Het tweede en derde deel doen we in groepsverband (we volgen hierbij het corona-beleid). De tweede avond gebruiken we om de rekentool (zie afbeelding) toe te lichten en je huis goed in de rekentool te zetten. Op de laatste avond helpen we je om verschillende verduurzamingsscenario's uit te werken en weet je waar je kunt beginnen bij het verduurzamen van je huis.

Cursus-datums

De eerste cursus staat gepland in week 35 van 2021. Benieuwd naar wanneer alle cursus-avonden precies plaatsvinden? Je vindt ze binnenkort in onze kalender.

Inschrijven of vragen?

Wil je je inschrijven voor deze cursus of heb je vragen? Neem contact op met Peter via peter@energie-u.nl of onderstaande knop.

Mail Peter

Voorheen heette deze cursus: "Reken Je Rijk!".