Energiegesprekken en warmtescans

Wilt u uw woning verduurzamen en energie besparen? Een van onze energiecoaches kan bij u thuis komen en kan samen met u kijken naar alle relevante aspecten daarvoor. Vul daarvoor het onderstaande formulier in.

Wat houdt het energiegesprek in?
Verduurzamen van uw woning of energie besparen kan op veel manieren.
Dat hangt natuurlijk af van de isolatie maar ook van verwarming, ventilatie en of er zonnepanelen gebruikt kunnen worden. Woongedrag heeft ook grote invloed op het energiegebruik.
Al deze aspecten hebben een zekere samenhang. Uitgaand van een beperkt budget is het goed om naar die samenhang te kijken zodat je daarmee het meeste bereikt. Daarmee is zo'n gesprek altijd weer anders.
Een energiecoach bereidt een gesprek voor o.a. door een vragenlijstje te bekijken dat u vooraf toegestuurd krijgt.
Na het gesprek ontvangt u een kort verslag.

Warmtescan alleen in het stookseizoen
Bij een warmtescan worden infraroodfoto's gemaakt van uw woning. In principe alleen van buitenaf. Het laat zien waar temperatuurverschillen optreden, en waar er opvallende warmtelekken optreden.  Daarvoor moet het weer geschikt zijn en moet de woning zelf voldoende voorbereid zijn. Dit kan alleen in het stookseizoen, van medio oktober tot maart.
Om de foto's zo goed mogelijk te interpreteren is het belangrijk om die samen met de bewoner te bekijken. Zo'n gesprek is meestal het belangrijkste van deze scan.
Een warmtescan kan onafhankelijk van een energiegesprek gemaakt worden. Maar meestal is het verstandig om naar alle aspecten van de woning te kijken; een warmtescan kan dan aanvullende informatie opleveren. 

Wij hebben inmiddels een dusdanig grote wachtlijst voor warmtescans dat u zich niet meer kunt inschrijven voor een warmtescan. U kunt wel een warmtescan laten maken met een EnergieGesprek door een professional. Meer informatie vind u hieronder.

U kunt wel een EnergieGesprek aanvragen door een email te sturen naar ea@energie-u.nl

Vrijwillige energiecoach
Energie-U heeft een flink aantal vrijwilligers, energieambassadeurs, die helpen de doelen van Energie-U te halen. Zij willen graag medebewoners helpen met de energietransitie en zijn vaak ervaringsdeskundige als het gaat om verduurzamen van woningen. Een deel van hen heeft de kennis om een energiegesprek te voeren of om de warmtescans te maken. Dat zijn de energiecoaches of de ambassadeurs die een scancursus hebben gedaan.

Vergoeding
Een energiegesprek is gratis. Een warmtescan kunt u laten maken door een professional,  de kosten daarvoor kunt u opvragen.

Een professional?
Wilt u een woningverduurzamingsadvies eventueel met een warmtescan van een professional die bij ons is aangesloten? Kijk dan even verder.

NB: Onze vrijwilligers helpen alleen bewoners in de stad Utrecht.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor een energiegesprek?
Vul dan onderstaande formulier in en u ontvangt binnen twee weken een reactie.
U kunt zich niet meer aanmelden voor een warmtescan, alleen voor een warmtescan door een professionele scanner.

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist