Europees energiebesparingsproject in Armenië

“May we have your votes, please?” Net zoals het Songfestival stoppen duurzaamheid, energie besparen en opwekken niet bij de landsgrenzen. Daarom trok Rianne Bakker (projectleider energieambassadeurs, bewonersparticipatie en informatieavonden van Energie-U) in november 2019 naar Armenië. Niet om te zingen, nee. Waarom dan wel, lees je hieronder.

Anderhalf jaar heeft Energie-U meegedacht en later ook meegeholpen met een Europees energiebesparingsproject in Armenië. In ons nieuwsbericht uit december 2019 lees je het verslag over de mensen, cultuur en succesverhalen.

Tijd om te stemmen is geweest

Er was een wedstrijd opgezet rondom de duurzame energie-projecten, de “EU Sustainable Energy Award for EaP Countries 2020”. En toen was het tijd om te stemmen! We hoopten natuurlijk dat jullie punten naar Armenië zouden gaan!

Winnaars

Inmiddels is de wedstrijd ten einde en zijn de winnaars van de tweede editie van de EU Sustainable Energy Award for the Eastern partnership tijdens een ceremonie op 23 Juni bekend gemaakt. Dit gebeurde als onderdeel van de EU Sustainable Energy Week.

De eerste prijs is toegekend aan het project ‘Green Light Moldova - Modernisation and Saving Energy in Street Lighting’ en ons project in Armenië, ‘EU4Civil Society Energy Efficiency in Armenian Communities’ kreeg een welverdiende tweede plaats.

Voor meer info over dit Armenië-project, kijk hier en bij het blok over het project “Armenia: EU4Civil Society Energy Efficiency in Armenian Communities” vind je een knop voor nóg meer informatie.