Gezellige veldborrel Zonnepark Meijewetering (12 maart 2022)

Eindelijk konden we elkaar weer in levenden lijve ontmoeten. We verruilden het nauwe beeldscherm voor een ruim en zonnig perspectief: het eerste zonnepark van Utrecht.

Hapjes en drankjes

Het spandoek werd afgestoft en op het veldje geplaatst. Een kleine stap voor een vrijwilliger, een grote sprong voor de Utrechtse energietransitie, zoiets? Hoe dan ook, hapjes en drankjes stonden klaar voor de gasten en een stuk of vijftien zonaanbidders konden dat blijkbaar wel waarderen.

Dat was natuurlijk altijd al de insteek van dit zonnepark: anderen tot duurzaam voorbeeld dienen.

Doorzettingskracht

Anton vertelde kort hoe het project ervoor staat en sprak zijn verwachting uit met een investeringsbod te kunnen komen in april. Eerst moet er groen licht komen van de besturen van Energie-U en Stichtse Rijnlanden (HDSR). Daarna was het woord aan voorzitter Paul van Seters. Hij complimenteerde Anton voor zijn doorzettingskracht. Hans Kraaij (van de gemeente) gaf aan dat dit project hem veel heeft geleerd en dat dit van pas zal komen bij volgende zonneparken. Dat is mooi want dat was natuurlijk altijd al de insteek van dit zonnepark: anderen tot duurzaam voorbeeld dienen. Dus: de volgende keer bij jullie (zonnepark)?

Meedoen?

In verschillende groepjes werd daarna nog verder ingezoomd op de bijzondere aspecten van dit project. En daarmee kwam aan een gezellige en geanimeerde borrel een einde. Wie nog wil meedoen is nog niet te laat. Neem zo spoedig mogelijk contact met ons op. Hoe en waarom? Dat lees je in dit nieuwsbericht.

Meer weten over dit zonnepark? Bekijk de projectpagina.