Grote meerderheid gemeenteraad stemt voor zonnepark Meijewetering

Goed nieuws! Het eerste zonnepark van Utrecht is weer een flinke stap dichterbij gekomen. De overgrote meerderheid van de Utrechtse gemeenteraad stemde voor zonnepanelen op het veld aan de Meijewetering in Leidsche Rijn.

Geen politieke bezwaren

Afgelopen donderdag stond het zonnepark Meijewetering op de agenda van de gemeenteraad. Er moest gestemd worden over de uitbreiding van de AVVGB (Algemene Verklaring Van Geen Bedenkingen) voor het zonnepark Meijewetering. Dit was een belangrijke voorwaarde om de vergunning ter inzage te kunnen laten gaan. Het opnemen van Meijewetering op de AVVGB-lijst betekent dat er geen politieke bezwaren zijn tegen het plaatsen van zonnepanelen op dit veld. 

"We gaan ervan uit dat wij deelnemers begin 2021 een aanbod kunnen doen en de exacte prijs per paneel kunnen aangeven. Intekenen is nog niet mogelijk maar je kunt wel je interesse doorgeven."

Aangenomen met 43 van de 45 stemmen

Met uitzondering van de PVV en Stadsbelang stemden alle partijen voor. De overgrote meerderheid was van mening dat deze veldlocatie heel geschikt is voor zonnepanelen. Dat het raadsvoorstel werd aangenomen met 43 van de 45 stemmen spreekt boekdelen over de richting die de Utrechtse politiek voor ogen heeft. GroenLinks vroeg nog aandacht voor het bevorderen van de biodiversiteit. Samen met de Natuurwerkgroep Leidsche Rijn zal dat worden uitgewerkt. De gemeente werkt er momenteel hard aan om de vergunning deze week nog ter inzage te laten gaan. De verwachting is dat de vergunning vandaag of morgen gepubliceerd wordt via de geijkte gemeentelijke kanalen. Dan kan er eind van het jaar SDE-subsidie* worden aangevraagd. We gaan ervan uit dat wij deelnemers begin 2021 een aanbod kunnen doen en de exacte prijs per paneel kunnen aangeven. Intekenen is nog niet mogelijk maar je kunt wel je interesse doorgeven. We houden je dan op de hoogte.

Meer weten over hoe je kunt meedoen?

Allerlei mensen en groepen doen hieraan mee, op verschillende manieren. Ook jij kunt deelnemen door te investeren, mee te doen met de nieuwe postcoderoos-regeling**, bekendheid te geven aan dit zonnepark binnen jouw netwerk of door je in te zetten als enthousiaste ambassadeur. Wil je meer weten over mogelijke vormen van deelname of helpen bij de promotie van dit duurzame energieproject? Neem gerust eens contact met ons op en we vertellen je meer. Heb je interesse of vragen? Mail naar meijewetering@energie-u.nl

Meer weten over dit project? Bekijk de project-pagina van Zonnepark Meijewetering.

*Meer info over de SDE-subsidie vind je op rvo.nl.

**Meer info over de postcoderoos-regeling vind je op postcoderoosregeling.nl.