Hogere subsidiebedragen voor isolatie!

Ben je woningeigenaar en wil je in 2022 aan de slag gaan met isolatie en/of een warmtepomp? Dan zit je goed. Per 1 januari worden de subisdiebedragen voor deze twee maatregelen namelijk verhoogd. Ook worden per 2022 de voorwaarden voor de minimale vierkante meters verlaagd.

Het gaat hierbij om de zogenaamde Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing, de ISDE, een subsidie die het Rijk beschikbaar stelt. Het hogere subsidiebedrag bij de ISDE geldt voor isolatiemaatregelen die na 31 december 2021 zijn uitgevoerd of aangebracht.

Subsidie voor zonneboiler 
Het verhoogde bedrag dat je krijgt voor een geïnstalleerde warmtepomp per 2022 is afhankelijk van het energielabel en het thermisch vermogen van de warmtepomp. Vanaf 3 januari staan de nieuwe apparatenlijsten online met de nieuwe verhoogde bedragen.

Er is trouwens ook nog steeds subsidie beschikbaar voor een zonneboiler en een aansluiting op stadsverwarming. De isolatiemaatregelen gelden alleen voor woningeigenaren. Vereniging van Eigenaars (VVE's) kunnen wel terecht bij de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor subsidie op isolatie.

Twee isolatiemaatregelen
Op de website van het RVO staat een overzichtelijke tabel waarin je kunt vinden wat het subsidiebedrag is per m2 en wat de minimale aantallen zijn én de voorwaarden. Let op: Als je subsidie aanvraagt voor een isolatiemaatregel, zorg er dan voor dat de aanvraag altijd bestaat uit twee maatregelen. Dat kan ook één isolatiemaatregel zijn en en een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.

Wil je meer weten over isoleren in jouw huis? Volg dan de workshop isoleren in januari. Aanmelden kan op onze workshoppagina

Vragen over deze subsidie?