Inschrijving deelname Zonnepark Meijewetering

[Update 25 februari 2022: Voorinschrijving is gesloten.] Je wil eigen zonnepanelen op het eerste zonnepark van Utrecht? Schrijf je dan in voor deelname via onderstaand formulier en wij regelen de rest. Inschrijven verplicht je tot niets maar je krijgt wel voorrang.

Update van 25 februari 2022

De voorinschrijving is gesloten en een volgende fase is ingegaan. Lees dit nieuwsbericht voor alle info.

Utrechtse energie van dichtbij

Je ziet het al helemaal voor je? Een aantal van de ruim 1400 panelen zijn voor jou. Je stroom is lokaal en schoon, samen opgewekt met bewoners en bedrijven uit de omgeving van Leidsche Rijn. Je draagt bij aan Utrechtse energie van dichtbij. Na het invullen van jouw gegevens in het onderstaand formulier regelen wij de rest voor jou als deelnemer. Wil je géén panelen maar wel op de hoogte blijven? Mail dan naar meijewetering@energie-u.nl zodat je aan de interesse-lijst wordt toegevoegd. Al je vragen kun je ook naar dit mail-adres sturen.

Hoe werkt de subsidie-regeling?

Er zal gebruik worden gemaakt van de Subsidie Co√∂peratieve Energieopwekking die de postcoderoos-regeling vervangt. Wat de nieuwe regeling precies inhoudt, wordt door HIERopgewekt uitgelegd op deze pagina. Deze regeling maakt kleine- en middelgrote projecten mogelijk voor collectieve duurzame energieopwekking voor omwonenden via een co√∂peratie. Dit betekent een gegarandeerde stroomprijs voor de looptijd van 15 jaar. Floris Bruning geeft meer uitleg in deze video. In volgende informatie-avonden en een prospectus zullen we te zijner tijd meer details en toelichting geven.

Welke gebieden doen mee?

In de genoemde video vertelt Floris ook over de op te richten coöperatie, hoeveel leden er nodig zijn en welke eisen er zijn zoals: het aantal benodigde deelnemers, de kleinverbruikersaansluiting, enz. Zowel bewoners als bedrijven kunnen meedoen mits ze in het postcoderoos-gebied wonen. Afhankelijk van de inschrijvingen kan er nog wat geschoven worden met de wijken. Door je inschrijving krijgen we een beeld van de vraag en hoe de wijkenpuzzel gelegd moet worden. (Update: inmiddels zijn de definitieve postcodes bepaald, zoals te zien is op het bijgewerkte kaartje op de projectpagina.)

Ook panelen voor de smalle beurs

Om ook mensen met een smalle beurs in de gelegenheid te stellen om deel te nemen aan dit zonnepark, bieden we een kwart-paneel aan. Schrijf je je in voor meer dan 3 kwart-panelen, dan kun je alleen nog maar meedoen met de hele panelen. Je kiest dus óf voor kwart-panelen óf voor hele panelen, je kunt ze niet combineren. Deze beperking hebben we ingesteld om de administratieve last te beperken. Zo kunnen meer mensen uit de buurt meedoen met dit zonnepark-project.

Inschrijfformulier deelname zonnepark Meijewetering

Ben je geïnteresseerd in deelname in dit zonnepark? Vul dan onderstaand formulier in als voor-inschrijving. Dit verplicht je tot niets. Het betreft een voor-inschrijving aangezien de postcode-gebieden nog niet zijn vastgelegd. Door deze voor-inschrijving krijgen we een goed beeld van de voorkeuren per gebied. Voor-inschrijvers krijgen voorrang bij de uiteindelijke toekenning van de panelen aan deelnemers. Om iedereen een kans te gunnen, kun je kiezen voor panelen van 300 óf van 75 euro. Op deze bedragen is geen btw van toepassing. Van die goedkoopste panelen mag je er maximaal 3 (om de administratieve last te beperken). Ook kun je je interesse aangeven voor andere vormen van financiële participatie, bijvoorbeeld via obligaties. Vul de vakjes nauwkeurig in en klik op de “Formulier verzenden”-knop. En klaar!

[De voorinschrijving is gesloten sinds 25 februari 2022. Het formulier is derhalve niet meer beschikbaar.]

Meer weten?

Heb je nog vragen over dit zonnepark? Bekijk de projectpagina of dit nieuwsbericht met een verslag, video en presentaties van de info-avond. Of mail ons je vragen via meijewetering@energie-u.nl.