Nieuwe warmtebronnen voor jouw wijk in Utrecht (webinar, 14 juli)

Op 14 juli vindt vanaf 19.30 uur het webinar over buurtwarmte in Utrecht plaats, met als titel: “Nieuwe warmtebronnen voor jouw wijk in Utrecht”. Benieuwd welke rol jij en je buren hierin kunnen spelen?

Anders verwarmen

Utrecht gaat op een andere manier verwarmen dan met aardgas. Nu is er al stadsverwarming, die wordt van oudsher verwarmd op aardgas, sinds 2019 deels ook op hout en vanaf 2022 ook op een grote warmtepomp bij de rioolwaterzuivering. Maar er zijn veel meer warmtebronnen en oplossingen!

Als onderdeel van het Stadsakkoord Utrecht aardgasvrij onderzoekt Energie-U samen met Eneco en HIER wat er mogelijkheden zijn voor collectieve warmte met bewonersparticipatie. Dit webinar gaat in op de kansen voor buurtwarmte in Utrecht en hoe je dat met je buurt of wijk aan kunt pakken. We hebben de volgende sprekers uitgenodigd:

Jeroen Harren van Eneco

Hoe breid je het stadswarmtenet van Utrecht duurzaam uit?
Wat zijn de plannen van Eneco mbt de verduurzaming van ons stadswarmtenet? Jeroen legt uit waar ruimte is voor uitbreiding en verduurzaming van het warmtenet.

Daniël de Greef van Greenvis

Duurzame warmtebronnen in jouw buurt
Greenvis heeft de potentiele duurzame warmtebronnen in Utrecht onderzocht. Daniël licht deze studie toe, zodat jij snapt waar de hernieuwbare warmte vandaan kan komen.

Tijmen Klip van HIER

Zelf deelnemen aan buurtwarmte
HIER is landelijk actief als kennisplatform voor energiecollectieven en Tijmen vertelt ons over de mogelijkheden.

Programma

Hieronder het programma van dit webinar:
• 19.30 – 19.40 uur: Welkom.
• 19.40 – 20.05 uur: Jeroen Harren – Hoe bereidt het stadswarmtenet van Utrecht duurzaam uit?
• 20.05 – 20.30 uur: Daniël de Greef – Duurzame warmtebronnen in jouw buurt.
• 20.30 – 20.55 uur: Tijmen Klip – Zelf deelnemen aan buurtwarmte.
• 20.55 – 21 uur: Afronding.

Inschrijving

Wil je deelnemen aan dit webinar? Schrijf je dan in via onderstaande knop of deze link. Heb je vragen? Mail naar Fanny via fanny@energie-u.nl.