Nieuwsbrief 7: een keerpunt?

Dit jaar was alles anders. Door de corona-pandemie lag veel stil. Soms heel naar en vervelend, maar soms ook met positieve effecten. Veel minder vliegverkeer, minder autovakanties, minder woon-werk verkeer, lege kantoren. Voor het klimaat en het energiegebruik gunstig. Kunnen we nu een omslag gaan maken? Kunnen we de positieve veranderingen doorzetten? Lees onze nieuwsbrief 7.

Ante en Jurjen over verduurzamen van hun koopwoning

Denk je dat duurzaamheid iets is waar je pas na je 50e mee aan de slag kunt? Nee hoor, Ante en Jurjen laten zien dat je ook in je drukke dertigersbestaan stappen kunt zetten om je huis aan te pakken. Ze vertellen Energie-U over de stappen die zij zetten om hun eigen huis te verduurzamen en hoe ze daarnaast ook bezig zijn om met de VvE te kijken hoe ze het hele complex mee kunnen krijgen op verduurzamingsreis.

Laat eerst een warmtefoto maken

Wil je aan de slag met simpele en kleine stappen om je woning te verduurzamen? Kijk dan eerst waar je ‘energielekken’ zitten, door middel van een warmtefoto, gemaakt door EnergieAmbassadeurs van het warmtescanteam van Energie-U. Een warmtescan is een foto met een speciale infraroodcamera. Deze infraroodcamera ziet warmte en kou. Ad Kwak legt er meer over uit.

Het was inderdaad een Goed Gesprek over biomassa

Of zoals een van de deelnemers zei: "Ik vond het een aangename, genuanceerde discussie. Met veel
meer overeenkomsten dan ik verwacht had. Was leuk om bij aanwezig te zijn!" Op maandagmiddag 16 november organiseerde Energie-U dit gesprek. Met als deelnemers Tweede Kamerlid Matthijs Sienot, de hoogleraren Martin Junginger (biobased economy, Universiteit Utrecht) en Gert- Jan Nabuurs (Europese bosbouw, Wageningen), en Leo Meyer, voormalig projectleider bij het VN-Klimaatbureau. Lees de nieuwsbrief voor een verslag en video.

Omgevingsvergunning voor zonnepark Meijewetering

Een belangrijke mijlpaal voor zonnepark Meijewetering; de gemeente heeft een omgevingsvergunning verleend. Dit zonnepark is een initiatief van buurtbewoners en Energie-U en wordt gerealiseerd op bedrijventerrein de Wetering in Leidsche Rijn. Het park gaat met 1440 zonnepanelen duurzame stroom leveren voor zo’n 145 huishoudens. Een deel van het zonnepark is bedoeld om de rioolwaterzuivering van duurzame stroom te voorzien. Op 18 januari organiseren we een online informatiebijeenkomst.

Meer weten? Lees onze nieuwsbrief of schrijf je in!

Verder in nieuwsbrief 7: Energie-U op de koffie bij... Klimaatstichting HIER en bij... ANNE, Tiende Buurtstroomcentrale en Elfde project, Energie-U zit aan twee ‘Energie-tafels’, Energiebesparen Do-It-Yourself, Wil je warm thuiswerken én ontspannen in de winter? (Energiebieb), Hulp van een energiecoach in Werkhoven en Bunnik (Portaal), Urgenda x Energie-U; ‘Zet ‘m op 60’, Online-rondleidingen door ANNE, Energielabel voor je woning, Energie-U Tandem en onze Agenda. Lees de nieuwsbrief hier of schrijf je in om hem automatisch te ontvangen.