Rijne Energie is geselecteerd voor het energielandschap!

In de zomer van 2016 begon het. In de winter van 2021 kwam na jaren van praten en plannenmaken, het bericht dat de gemeente Utrecht Rijne Energie en partners heeft geselecteerd als initiatiefnemer voor het energielandschap. Hoera!

En: gefeliciteerd! Er is enorm veel tijd en moeite en inspiratie en transpiratie gaan zitten om zo ver te komen. Er zal ook nog enorm veel van alles nodig zijn om te bereiken dat er een echt groot energielandschap verrijst in Rijnenburg en Reijerscop. 

Uit het bericht dat de gemeente hierover vandaag, vrijdag 19 februari 2021, verspreidde: 

"Rijne Energie is geselecteerd als initiatiefnemer voor windmolens in Rijnenburg en Reijerscop. Het door Rijne Energie ingediende plan voor drie windmolens en zeven hectare zonneveld voldoet aan het uitnodigingskader dat in juli 2020 door de gemeenteraad is vastgesteld. 
Daarnaast komen op de Nedereindse Plas zonnepanelen. De gemeente bepaalt de komende maanden wie dat mag gaan doen en welke voorwaarden daarvoor gelden. De gemeenteraad besloot in juli vorig jaar om in de polders Rijnenburg en Reijerscop ruimte te bieden voor het opwekken van duurzame energie, met een maximum van acht windmolens en 230 hectare zonnevelden. Op 1 november sloot de eerste mogelijkheid om plannen in te dienen voor een tijdelijk energielandschap."


De uitwerking van de plannen die Rijne Energie nu gaat doen, is ook gericht op vergroting, met meer windmolens en meer zonnevelden. Rijne werkt hieraan samen met De Windvogel, BHM Solar en Eneco. Als Energie-U zijn we razend trots dat “we” (we zijn familie tenslotte) al zo ver zijn gekomen. We blijven ook heel graag helpen waar we kunnen. 

Op de site van Rijne Energie lees je veel meer. Ook over hoe je mee kan doen.