Volop belangstelling voor deelname in Zonnepark Meijewetering

Gisteren (20 juni) organiseerde Energie-U een infoavond over deelname aan Zonnepark Meijewetering. Op een steenworp afstand van het veld waar het zonnepark gebouwd gaat worden, namelijk bij sportvereniging DESTO, verzamelden zich een kleine 40 geïnteresseerde buurtbewoners. Een zonnepark van de grond krijgen is een aparte tak van sport en vereist een lange adem.

Directeur Sander Willemsen verrichte de aftrap. Hij gaf aan dat het voortraject weerbarstig gebleken is maar dat we nu echt de slotfase in gaan. Aan het einde van dit jaar moet het eerste zonnepark van Utrecht voor en door bewoners in productie gaan.

Vervolgens kwam initiatiefnemer en projectleider Anton Kiewiet aan de bal. Hij verzorgde een presentatie over de financiële deelname in het project. Al het benodigde geld, een kleine drie ton, wil Energie-U ophalen via inleg door bewoners. Daardoor hoeft er niet bij de bank geleend te worden.

Deelnemers kunnen op twee manieren meedoen: via obligaties met een vaste rente en/of via een kapitaalinleg waardoor je ook mede-eigenaar wordt. Er werden veel vragen beantwoord zoals over de financiën van het project, de manier waarop de stroom aan de waterzuivering geleverd wordt en de scenario’s van de opbrengsten. Aan het einde van de avond bevestigden de meeste buurtbewoners die aanwezig waren dat ze mee willen doen.

We verwachten de inschrijving voor deelname begin juli te kunnen openstellen.

Meer weten? Lees verder op de projectpagina van dit zonnepark.