Zonnepark Meijewetering gaat verder

Na een tegenvallende aanbesteding hebben we nu weer zicht op een haalbaar plaatje voor het eerste zonnepark van Utrecht. We sluiten de voorinschrijving en gaan naar een volgende fase.

Goed nieuws show gaat door

Gelukkig is er positief nieuws over het eerste zonnepark van Utrecht. Zoals sommigen weten viel de aanbesteding wat tegen en namen wij ons voor om de business case te verbeteren. En … dat is gelukt! Er is een haalbaar financieel plaatje in zicht en we gaan nu een volgende stap zetten.

Hoe zit het?

De aannemer met de beste aanbieding heeft zijn prijs flink naar beneden kunnen bijstellen. We hebben allerlei besparingen weten te realiseren, zoals beheer door vrijwilligers waardoor het maaien goedkoper wordt. Al met al is er nu genoeg zicht op een rendabel project.

Het kost natuurlijk tijd om alles rond te krijgen en deadlines om te voldoen aan subsidievoorwaarden naderen. Om recht te houden op de SCE-subsidie zullen we voor eind maart van dit jaar een aantal formaliteiten moeten afhandelen. Een zeer belangrijke voorwaarde is dat we een ledenlijst moeten overleggen van deelnemers die geld willen inleggen. De hoogte van de inleg is daarbij niet van belang.

Van voorinschrijving naar lid worden

Om verder te kunnen, sluiten we de voorinschrijving en vragen we van mensen die willen deelnemen, om lid te worden van Energie-U specifiek voor het project Meijewetering. Dit geldt ook als je nu al lid bent van Energie-U. Dit specifieke lid worden gebeurt door een symbolisch bedrag (1 euro) over te maken en een eenvoudige ledenovereenkomst in te vullen en te retourneren. Zo ben je verzekerd van deelname aan het zonnepark en word je ook gelijk kosteloos lid van Energie-U! Heb je interesse in deelname en ben je nog niet ingeschreven, neem dan contact met ons op via meijewetering@energie-u.nl. Wij zorgen dan dat je de ledenovereenkomst ontvangt en kunt meedoen met het zonnepark.

Vervolg

Wat kun je verder van ons verwachten? Zodra de besturen van Energie-U en Stichtse Rijnlanden groen licht hebben gegeven, gaan we iedereen die zich heeft aangemeld een aanbod doen om in het zonnepark te investeren. Mocht je ondertussen vragen hebben, dan kun je ons natuurlijk mailen via meijewetering@energie-u.nl.

 

Meer weten over het zonnepark? Kijk op de project-pagina.