Zonnepark Meijwetering: aanmelden voor 1 oktober

De zonnige vakantie zit er voor de meesten op, hier en daar verstoord door een donkere wolk van klimaatnieuws. Dit lijkt ons hét moment om het over lokale opwek door het zonnepark Meijewetering te hebben. Dit bericht is niet alleen een update maar ook een “uproep”.

Er hebben zich al heel wat mensen ingeschreven, nu meer dan de helft. Voor wie van cijfers houdt is dat 57% van het beoogde doel, 194 van de 373 obligaties en 230 van de 374 participaties. Goed bezig, maar we zijn er nog niet. Willen we echt voor 100% lokaal eigenaarschap gaan, dan is er nog een eindsprint nodig. De eindstreep is in zicht. Vandaar onze oproep aan bedrijven en vooral inwoners in de omgeving: toon je betrokkenheid bij dit unieke project, het eerste zonnepark van Utrecht. Dus Utrecht, dit is je kans om te laten zien dat je hart hebt voor de energietransitie!

Hoe leuk is het om er straks langs te kunnen fietsen en te kunnen zeggen: kijk, die panelen daar, die zijn van ons?

"Omdat de aarde van ons allemaal is, en iedereen zo een steentje kan bijdragen aan een beter klimaat."
Maik Nijhuis

Wij legden mede-initiatiefnemer Maik Nijhuis twee vragen voor.

De eerste: "Waarom doe je mee met het zonnepark?" Zijn antwoord: "Omdat ik het klimaat belangrijk vind en daarom zoveel mogelijk duurzame energie op wil wekken. En omdat, vooral bij de huidige energieprijzen, een zonnepark een zeer goede investering is."

Ook vroegen we hem waarom hij vindt dat anderen ook mee moeten doen. Maik: "Omdat de aarde van ons allemaal is, en iedereen zo een steentje kan bijdragen aan een beter klimaat."

Aanmelden voor 1 oktober

Wil je de boot niet missen, schrijf je dan in als deelnemer vóór 1 oktober 2022! Help je ook mee zoveel mogelijk inwoners te laten deelnemen aan dit zonnepark bij jou in de buurt? Vertel het je vrienden, kennissen en buren. De aanmeld-knop en actuele nieuwsberichten vind je op de projectpagina van het zonnepark.

Tot zover de oproep, nu enkele nieuwtjes:

  • Eind september gaat de bouw starten. Er wordt begonnen met het leggen van de funderingsplaten en het plaatsen van het hekwerk. Ook wordt er begonnen met de aanleg van de kabel en het plaatsen van trafo’s.  Eerder berichten we dat er panelen komen van 455 Wp. Nu blijken er panelen op de markt te zijn met een nog groter vermogen, namelijk 540 Wp. Voordeel is dat we hierdoor nog meer kunnen opwekken dan eerder dachten.
  • We hebben een concept-reglement voor het zonnepark gemaakt. Dit stuk wordt op de ALV van 13 september besproken. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De agenda en de te behandelen stukken van de 19e Algemene Ledenvergadering van Energie-U vind je hier.

Op onderstaand kaartje kun je zien welke postcodes kunnen deelnemen.

Vragen over dit zonnepark? Mail ons via meijewetering@energie-u.nl of kijk op de projectpagina.