Energie besparen

Steeds meer Utrechters willen duurzaam omgaan met energie en energiebesparen. Van het aardgas af. Een warmtepomp. Energienul. Energiepositief. Duurzaam. Allemaal termen, allemaal motieven, allemaal goed. Hieronder vind je ons actuele aanbod: evenementen, artikelen en bestanden die interessant voor jou zijn als je energie wil besparen.

Nu op onze kalender

#
1 okt. 2020 – 31 okt. 2020

Online Energiecoach (hele maand oktober)

Wil je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Wij geven in deze corona-tijden GRATIS advies op afstand (online, remote).

#
1 nov. 2020 – 30 nov. 2020

Online Energiecoach (hele maand november)

Wil je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Wij geven in deze corona-tijden helemaal gratis advies op afstand (online, remote).

#
6 nov. 2020 14:00 – 16:00

Energiebibliotheek (geannuleerd)

Dit event is geannuleerd in verband met corona.

Wil je aan de slag met duurzame energie, isolatie of energie besparen, maar weet je niet zo goed wa…

Relevante artikelen

26 oktober 2020

Rento Hermanns geeft tips aan beginners over energie besparen en isoleren

Je koopwoning isoleren of energie besparen? Rento Hermanns weet er alles van. Hij is voormalig projectleider en architect en besloot om zijn kennis en kunde over te dragen op bewoners uit Utrecht. Dit doet hij onder meer door rond te rijden in zijn elektrische bus, van waaruit hij mensen alles vertelt over de mogelijke vormen van isoleren. Ook isoleert hij vanuit zijn bedrijf op aanvraag verschillende soorten woningen. Hij deelt zijn tips met ons.

13 oktober 2020

Ruud Burger uit de Schepenbuurt in Utrecht maakt zijn jaren ‘40 woning energiezuinig

From scratch je jaren ‘40 koopwoning verduurzamen? Architect Ruud Burger schreef zijn eindscriptie over het energieneutraal maken van een dorp, kwam er achter dat zijn vernieuwende ideeën in de praktijk nog niet altijd toepasbaar zijn en is nu eerst even met zijn klassieke woning aan de slag. Hij vertelde Energie-U over zijn leerproces van de afgelopen jaren.

6 oktober 2020

Grote meerderheid gemeenteraad stemt voor zonnepark Meijewetering

Goed nieuws! Het eerste zonnepark van Utrecht is weer een flinke stap dichterbij gekomen. De overgrote meerderheid van de Utrechtse gemeenteraad stemde voor zonnepanelen op het veld aan de Meijewetering in Leidsche Rijn.

Bijbehorende bestanden

Meer weten? Bekijk ons actuele aanbod.