Energietransitie, samen met buurt of wijk

Steeds meer Utrechters willen hun woning verduurzamen, samen met de buurt of wijk. Van het aardgas af. Een warmtepomp. Energienul. Energiepositief. Duurzaam. Allemaal termen, allemaal motieven, allemaal goed. Hieronder vind je ons actuele aanbod: evenementen, artikelen en bestanden die interessant voor jou zijn als je deelgenoot wil worden van de energietransitie, samen met jouw buurt of wijk.

Nu op onze kalender

#
1 okt. 2020 – 31 okt. 2020

Online Energiecoach (hele maand oktober)

Wil je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Wij geven in deze corona-tijden GRATIS advies op afstand (online, remote).

#
23 okt. 2020 14:00 – 16:00

Energiebibliotheek (geannuleerd)

Dit event is geannuleerd in verband met corona.

Wil je aan de slag met duurzame energie, isolatie of energie besparen, maar weet je niet zo goed wa…

#
26 okt. 2020 20:00 – 22:00

Webinar transitievisie warmte

Gemeente Utrecht is bezig de "transitievisie warmte" te maken. Daarin komt te staan hoe Utrecht aardgasvrij wordt: welke nieuwe manieren van…

Relevante artikelen

3 september 2020

Energie-U op de koffie bij ... Joop Oude Lohuis

In deze rubriek gaan we op de koffie bij allerlei partijen die een rol spelen in de Utrechtse warmtetransitie zoals de gemeente Utrecht, meer in het bijzonder: Joop Oude Lohuis. Door deze informatieve en inspirerende gesprekken willen we alle Utrechters positief deelgenoot maken van de warmtetransitie in onze stad.

31 augustus 2020

Over het programma “Warmtetransitie van onderaf”

Om de Utrechtse bewoners zoveel mogelijk te betrekken bij de warmtetransitie en dit vanuit Energie-U te kunnen ondersteunen, is ons bestuur een programma “Warmtetransitie van onderaf” gestart. Om onze ambities te realiseren ontvangen we financiële ondersteuning van Stichting DOEN.

31 augustus 2020

Bewonerspanel Utrecht Aardgasvrij van Energie-U

Het klimaatakkoord is af. Utrecht wordt aardgasvrij, net als de rest van Nederland. In 2021 wil de gemeente een plan hebben waarin staat welke wijk wanneer van het gas afgaat en wat de alternatieven zijn. Maar … hebben we als burgers zelf ook iets hierover te zeggen? Wat kunnen we eigenlijk zelf doen?

Bijbehorende bestanden

Meer weten? Bekijk ons actuele aanbod.