Workshops

Werk jij net als duizenden andere Utrechters veel thuis? Dan zou je energierekening wel eens hoger kunnen uitvallen. Heb je net een nieuw huis gekocht, of wil je verbouwen? Dan ben je bij Energie-U aan het goede adres. Hieronder kun je meer lezen over de verschillende workshops en het energie gesprek met een EnergieAmbassadeur. Als dank voor het volgen kun je een Energiebox ophalen.

Deskundig energieambassadeurs

Energie-U bestaat uit ervaren enthousiaste Utrechters (EnergieAmbassadeurs) die stadgenoten vrijwillig helpen met verduurzamen, energiezuinig wonen en het opwekken van duurzame energie. In 2021 organiseren we mini-workshops over isoleren, warmtepompen, zonnepanelen, subsidies, meten is weten en nog veel meer. Inmiddels hebben 184 mensen onze workshops gevolgd en geven ons een 8,1! Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor een individueel gesprek met één van onze EnergieAmbassadeurs.

Energiebox

Als dank voor het volgen van een mini-workshop of een energie gesprek krijg je een Energiebox. Die stelt de gemeente Utrecht gratis ter beschikking. In de box zit een ledlamp, radiatorfolie, tochtstrips en een boekje met bespaartips. Zo kun je heel gemakkelijk energie besparen! Beter voor het milieu en voor je portemonnee. Zo zorgen we samen voor een duurzaam Utrecht. Daar krijg je toch energie van?  Doe je mee? Schrijf je in!

 Enkele quotes van deelnemers

"Dank voor het individuele advies en alle moeite van het opzoeken van de mogelijkheden van onze daken!" [Ortwin]

"Nuttig om in een half uur beter te weten waar te beginnen!" [Paulien]

"Dank, helder verhaal en op een prettige manier verteld!" [Saar]

"Dat vind ik leuk, mechanische ventilatie kan ook in een jaren 30 woning. Dat neem ik mee + spouwisolatie!" [Rob]

"Leuk dat de workshops in groepjes zijn, en over andere situaties te horen!" [Robin]

 

Workshop Energie Subsidies en Financiering

Wil je weten van welke landelijke en regionale subsidies je gebruik kunt maken? En eens horen hoe dat nou zit met een duurzaamheidslening? Schuif dan aan bij onze online workshop!

3D rondleiding langs allerlei technische duurzaamheidsoplossingen

In vergadercentrum ANNE, bij de Jaarbeurs, staan allerlei interessante innovatieve technische apparaten en spullen opgesteld.

Energie Ambassadeurs vertellen

Twee Energie Ambassadeurs vertellen graag over welke maatregelen ze genomen hebben om energie te besparen en hun huis comfortabeler te maken

Jouw huis en tuin klimaatproof

Energie Ambassadeur en Klimaatambassadeur Harry Boerma vertelt over de groen kant van de zaak.

Workshop Isoleren

Vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie, van binnen en van buiten. Wil je meer weten?

Workshop zonnepanelen

Meer weten over zonnepanelen op je dak en wat er allemaal bij komt kijken? Corien van den Haak heeft al honderden bewoners in Utrecht en Amsterdam geholpen bij het organiseren van zonnepanelen.

Workshop: Meten is weten!

Wij bieden vele mogelijkheden om je woning duurzamer te maken. Ontdek evenementen, artikelen en bestanden om je op weg te helpen.