Workshops

Maandelijks organiseert Energie-U met de EnergieAmbassadeurs (vrijwilligers) workshops. 

In 2021 hebben we 467 Utrechters geholpen met onze workshops en ruim 90 met een online gesprek. En daar gaan we natuurlijk mee door in 2022! Hieronder een overzicht van de komende workshops:

  • 11 januari 20-21 uur Meten is weten!
  • 25 januari 20-21 uur Subsidies en Financiering
  • 26 januari 20-21 uur CV check!  (binnenkort meer over deze nieuwe workshop!)
  • 28 januari 16-17 uur Rondleiding langs allerlei technische snufjes in ANNE
  • 3 februari 20-21 uur workshop Isoleren
  • 15 februari 20-21 uur workshop Zonnepanelen
  • 9 maart 20-21 uur workshop Energiebesparen
  • 5 april is er een speciale workshop Zonnepanelen voor je VvE!

De workshops Energiebesparen, de CV Check en Meten is weten zijn ook interessant voor huurders.

Er zijn geen energieboxen meer. Utrechters met een huurwoning kunnen een adviesgesprek en een energiebox opvragen bij www.energiebox.org.

 

Workshop: CV Check

Bespaar op je gasrekening en doe je CV Check workshop! Na het volgen van deze workshop kun jij ook besparen op je gasrekening!

Workshop: Meten is weten!

Wij bieden vele mogelijkheden om je woning duurzamer te maken. Ontdek evenementen, artikelen en bestanden om je op weg te helpen.

CV stuk? Warmtepomp?!

Caroline Altena, Rianne Bakker en Harald Miltenburg hebben samen een presentatie gemaakt welke opties er zijn als je CV ketel stuk is. En de optie CV ketel vervangen hoort daar gewoon bij. We beginnen met een quiz. Kom luisteren en word weer een stukje wijzer.

Rondleiding ANNE

In vergadercentrum ANNE, bij de Jaarbeurs, staan allerlei interessante innovatieve technische apparaten en spullen opgesteld.

Workshop Isoleren

Vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie, van binnen en van buiten. Wil je meer weten?

Workshop zonnepanelen

Meer weten over zonnepanelen op je dak en wat er allemaal bij komt kijken? Corien van den Haak heeft al honderden bewoners in Utrecht en Amsterdam geholpen bij het organiseren van zonnepanelen.

Workshop Energie Subsidies en Financiering

Wil je weten van welke landelijke en regionale subsidies je gebruik kunt maken? En eens horen hoe dat nou zit met een duurzaamheidslening? Schuif dan aan bij onze online workshop!

Energiebesparen!

Maarten van Oene is al enkele jaren EnergieAmbassadeur en komt veel bij de mensen thuis om ze te adviseren hoe ze energie kunnen besparen. Het gaat over stroom en over aardgas/stadsverwarming. In deze workshop vertelt hij zijn toppers! voor koop- en huurwoningen.