Activiteiten-agenda

Via activiteiten zoals workshops, bijeenkomsten en info-avonden bij jou in de buurt komt duurzaamheid en energie-besparen wel heel dichtbij. Bekijk onze agenda en tot binnenkort!


Dinsdag 6 november 2018  – Netwerkbijeenkomst:
“Duurzame Meetup x Energie U: Warmtetransitie”

Samen naar een nieuwe manier van denken over de warmtetransitie, op zoek naar innovatieve ideeën en sociale modellen. Dat is wat Energie U in volle overtuiging aanjaagt. Tijdens de duurzame meetup van 6 november gaan we gezamenlijk in op de vraag: Hoe ziet de verwarming van Utrecht eruit zonder aardgas? We zullen de design thinking methode gebruiken om tot nieuwe inzichten te komen.

Meer info vind je hier ❯


Zaterdag 17 november 2018  – Open huis:
“Open Huis bij Sander Ekstijn”

Bezoek het aardgasvrij gemaakte appartement van Sander. Met behulp van ThuisBaas woont Sander sinds de zomer in een aardgasvrij appartement. Met zijn aanstekelijke enthousiasme en gedreven door idealisme om een duurzame bijdrage aan de wereld te leveren, is het in twee maanden tijd gelukt om zijn driekamerappartement van het gas af te halen. Iedereen die wil weten hoe zijn aardgasvrije appartement eruitziet, is van harte uitgenodigd om te komen kijken in Voordorp. Voor iedere gast heeft Sander verse soep klaarstaan. In het kader van ‘Samen Soepen’ wordt er dit keer ‘Slim Samen Gesoept’ op inductie.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@thuisbaas.nl, onder vermelding van ‘open huis 17 november’. Wij wachten jullie op aan de A. Romerostraat. Per mail krijg je bij aanmelding het precieze adres toegestuurd.

Meer info vind je hier ❯


Maandag 19 November 2018 – Info-avond:
“Help, wat moet ik zonder aardgas?

Edwin zit wéér bij ANNE! Daar vertelt-ie over “duurzaam wonen”. Je hoort het op de radio en tv. De komende jaren gaat het aardgas vervangen worden, zeggen ze. Door wat eigenlijk? Wat doet de gemeente Utrecht eigenlijk? Wat moet ik nu doen als mijn CV-ketel kapot is? Is koken op inductie wel net zo fijn als mijn huidige gasfornuis? Allemaal goede vragen waar je antwoord op krijgt.

Waar? Experience center ANNE, Veemarktplein 41 (Jaarbeursterrein tegenover de Kinepolis).
Wanneer? Maandagavond 19 november.
Hoe laat? 19:15-21:45 uur.
Kosten? Toegang is gratis, drankjes zijn niet gratis.

Programma:
19:15 Inloop, koffie en thee.
19:30 Welkom, intro Energie-U.
20:00 EnergieAmbassadeur vertelt over zijn appartement, hij heeft inmiddels geen aardgasaansluiting meer.
20:30 Pauze.
20:45 Hapjes van de inductie kookplaat met uitleg.
21:00 Paul Hendriks vertelt over zijn warmtepomp, een lucht -water warmtepomp.
21:45 Einde.

Meld je aan via infoavond@energie-u.nl ❯


Vrijdag 30 november 2018  – Rondleiding:
“Wat heeft ANNE voor je in huis?”

Op vrijdag 30 november  om 15 uur is er een rondleiding. Wil je aan de slag met het verduurzamen van je eigen huis? Kom eens kijken! ANNE heeft allerlei interessante dingen om te bekijken: lage temperatuurverwarming, isolerende folie voor ramen, verschillende warmtepompen, hybride warmtepompen, zonnesystemen voor op het dak en een ijsbuffervat. De rondleiding is gratis duurt ongeveer een uur, daarna is er nog tijd om vragen te stellen. Graag vooraf opgeven, de rondleiding is alleen op afspraak.

Geef je op bij Rianne Bakker: rianne@energie-u.nl of 06-46001684.


Donderdag 13 december 2018 – Inspiratieavond:
“Blockchain en Utrechtse energie”

Betalen we straks onze stroom met Bitcoins. Verkopen we onze zelf opgewekte zonnestroom via een blockchain aan de buurvrouw. Administreren we onze buurtwarmte die we met onze wijk gebruiken met een blockchain. Gaan we de zonnepanelen op ons buurthuis tokenizen?

Blockchain, wil je weten wat je er mee kunt, kom naar onze inspiratieavond. Voorkennis is niet vereist. In samenwerking met Koen en Wesley van  www.beeheap.com

Locatie: ANNE, Utrecht.

Programma:
19:30 – 19:45 Inloop
19:45 – 21:30 Wat is Blockchain en wat kunnen we ermee in de Utrechtse energietransitie?
21:30 – Borrel

Meer info volgt nog.

Meld je aan via infoavond@energie-u.nl ❯


Najaar 2018  – Cursus:
“Reken je Rijk”

Dit najaar starten we opnieuw met deze cursus. Op drie avonden leer je als bewoner hoe je aan het energieverbruik en de thermische gegevens van je huis kunt rekenen zodat je begrip van energiebesparing en installaties wordt vergroot. Met deze kennis op zak word je een betere gesprekspartner voor je adviseur, aannemer of installateur die je inhuurt. De cursus kost € 75 voor Energie-U-leden en € 100 voor niet-leden. (De eerste cursusronden zijn inmiddels succesvol verlopen.)
In januari 2019 wordt de cursus op de dinsdagavonden van 8, 22 en 29 vanaf 19:30 tot 21:30 in ANNE gegeven.
In februari 2019 wordt de cursus op de donderdagavonden van 7, 21 en 28 vanaf 19:30 tot 21:30 in ANNE gegeven.

Meer info bij Peter van Mondfrans: peter@energie-u.nl.


Elke vrijdag – Inloopspreekuur:
“Vraagje voor Energie-U?”

We zitten klaar om je te woord te staan of te informeren. Kom langs op het kantoor van Energie-U in ANNE (bij de Jaarbeurs). Wij raden je aan om sowieso vooraf te mailen dan kunnen we je gerichter helpen.

Mail ons voor meer informatie of afspraak ❯


Elke zaterdag – Energie-advies in de bibliotheek:
“Bespaarbieb”

Twee EnergieAmbassadeurs zitten klaar om jouw vragen te beantwoorden over energiebesparen en duurzaamheid. In de zomermaanden is de Bespaarbieb gesloten. Zaterdag 22 september gaan we weer open.

Kijk hier voor info over de bespaarbibliotheek ❯