Activiteiten-agenda

Duurzaamheid en energie-besparen komen wel heel dichtbij via rondleidingen, spreekuren, workshops, bijeenkomsten en info-avonden bij jou in de buurt. Bekijk onze agenda en wie weet, tot kijk!


Vrijdag 31 januari 2020, 11-12 uur – presentatie:
“HU-studenten: buurtverwarmingsconcept”

Op vrijdag 31 januari om 11 uur komt een internationale groep HU-studenten naar ANNE om een mijnwater-achtig buurtverwarmingsconcept presenteren. In dit concept kunnen alle lokale bronnen toegepast kunnen worden. Hierbij kan iedereen niet alleen afnemer zijn maar ook producent van warmte. Vragen hierover? Mail ons.

Zaterdag 1 februari 2020 – evenement:
“Vind je match op de 4e EnergieMatch!”

Pitch jouw plan voor betaalbare en schone energie. Tijdens de vierde editie van de Utrechtse EnergieMatch op zaterdag 1 februari 2020 kun je weer jouw plan pitchen binnen het thema “betaalbare schone energie voor alle Utrechters”. Wil jij erbij zijn op het podium of in de zaal? Op deze pagina vind je alle informatie over deelnemers, inschrijven, enz.

Maandag 10 februari 2020 – infoavond:
“Jouw tuin klimaatproof: van steen naar groen!”

Op 10 februari organiseren Milieucentrum Utrecht en Energie-U een avond over klimaatmaatregelen in je tuin. Dat doen we naar aanleiding van een studentenonderzoek dat geleid heeft tot een ‘tool’ waarmee je kunt vaststellen welke maatregelen in jouw tuin effect hebben op de klimaatbestendigheid. Het onderzoek wordt toegelicht en ecologisch hovenier Rob van der Steen vertelt over zijn ervaringen met klimaatbestendig tuinieren. Op de avond gaan we het model uittesten op bestaande tuinen; misschien wel die van jou! Je kunt je alvast opgeven voor deze bijzondere avond bij Milieucentrum Utrecht aan de Oudegracht 60, via projecten@mcu.nl. Voor meer info, kijk op deze pagina.

Maandag 17 februari 2020, 19.30-22 uur – panel:
“Bewonerspanel Utrecht Aardgasvrij”

Wil jij een stem in de warmtetransitie? Lees dan verder! Wij zijn gestart met het bewonerspanel Utrecht Aardgasvrij. Jij kunt als bewoner plaatsnemen in ons bewonerspanel om een actieve rol te spelen. Door in gesprek te gaan, feedback/suggesties te geven en te sparren help je ons echt met het proces van de warmtetransitie. Dus ben jij klaar met anderen om initiatief te nemen in de Utrechtse warmtetransitie? Meld je dan aan voor het bewonerspanel via bewonerspanel@energie-u.nl. Meer info over dit bewonerspanel en het programma “Warmtetransitie van onderaf” vind je hier.

2019/2020 – Energie-advies in de bibliotheek:
“Bespaarbieb”

Dat er twee EnergieAmbassadeurs vrijwel elke zaterdag klaar zitten om jouw vragen te beantwoorden over energiebesparen en duurzaamheid wist je al. Wat je misschien nog niet wist: de Bespaarbibliotheek is gesloten op 21 en 28 december en 4 januari 2020. Op 11, 18 en 25 januari is er weer Bespaarbieb. Februari en maart is de Bibliotheek gesloten en dus geen Bespaarbieb. In april is er een Bespaarbibliotheek in de nieuwe centrale Bibliotheek (op de Neude). Kijk hier voor info over de bespaarbibliotheek.

Elke vrijdag – Inloopspreekuur:
“Vraagje voor Energie-U?”

We zitten klaar om je te woord te staan of te informeren. Kom langs op het kantoor van Energie-U in ANNE (bij de Jaarbeurs). Wij raden je aan om sowieso vooraf te mailen dan kunnen we je gerichter helpen. Mail ons voor meer informatie of afspraak.

Sommige vrijdagmiddagen – Rondleiding:
“Wat heeft ANNE voor je in huis?”

We organiseren rondleidingen in ANNE (Veemarktplein 41, op het Jaarbeursterrein). Wil je aan de slag met het verduurzamen van je eigen huis of bedrijf? Kom eens kijken! Wil je meer weten over de rondleiding en de interessante dingen om te bekijken? Lees verder…

Meer activiteiten?
Kijk op energieambassadeursutrecht.nl

Energie-U organiseert allerlei informatieavonden over verschillende onderwerpen zoals wonen zonder aardgas, warmtepompen, ventilatie, enz. Bewoners vertellen over hun ervaringen en helpen anderen weer op weg. Meer info vind je op energieambassadeursutrecht.nl