Activiteiten-agenda

Duurzaamheid en energie-besparen komen wel heel dichtbij via rondleidingen, spreekuren, workshops, bijeenkomsten en info-avonden bij jou in de buurt. Bekijk onze agenda en wie weet, tot kijk!


Donderdag 20 juni, 19 uur – evenement:
“Energie voor (ziening) Utrecht in 2050”

Hoe ziet Utrecht er over 30 jaar uit? Op donderdagavond 20 juni organiseren we een avond vol lezingen over biomassa, waterstof, de toekomst van zonne-energie, geothermie, batterijen en dat allemaal coöperatief zodat iedereen mede-eigenaar is. Er zijn twee rondes met lezingen, we besluiten de avond met een gesprek met o.a. hoogleraar Gert-Jan Kramer, hoe ziet Utrecht eruit in 2050, in meerdere scenario’s. Kaartjes kosten €7,50 en via deze link kun je kaartjes bestellen, er is een beperkte capaciteit! Lees verder…

Vrijdag 21 juni, 14-23 uur – festival:
“ANNE-festival”

Kom vrijdag 21 juni naar het ANNE-festival. Een van de mooie afsluiters van de Duurzame Week. Een dag vol energieke verhalen over duurzaam wonen en leven. Ontwerp je eigen ​tiny house​, fiets een rondje met Nu-connect e-bikes en beleef de wereld door de ogen van een dier in de veehouderij middels Virtual Reality. Speel mee met de We Energy Game of de Energy Escape Game. Kom alles te weten over Buurtstroom en zonnepanelen. Mis ook de eerste editie van ‘The Goal Show’ niet! Dit alles onder het genot van lekkere deuntjes, hapjes en drankjes. Iedereen is welkom en de entree is gratis. Reserveer wel je tickets, want er is een beperkte capaciteit.

Zaterdag 22 juni, 11-15 uur – festival:
“Energiefestival in Overvecht”

Dit energiefestival vindt plaats bij Gasvrij Thuis (CostaRicadreef 183) in Utrecht. Hoe kun je je huis verduurzamen? Wat heb je daarvoor nodig? Hoeveel kost het? In de modelwoning aan de CostaRicadreef kun je eens kijken en kennismaken met de technieken en met mensen die het al voor elkaar hebben. Maar er is ook een springkussen, een duurzame tuin, het klimaatjes spel, popcorn en andere gezellige dingen. Kom eens vrijblijvend langs! Het Energiefestival wordt georganiseerd door de Duurzame Week, Energie-U, Jouw Huis Slimmer en de gemeente Utrecht. Meer weten over dit festival?

Vrijdagmiddag 31 mei – rondleiding:
“Wat heeft ANNE voor je in huis?”

Op vrijdag 31 mei om 15 uur is er een rondleiding in ANNE, Veemarktplein 41 (op het Jaarbeursterrein). Wil je aan de slag met het verduurzamen van je eigen huis of bedrijf? Kom eens kijken! ANNE heeft allerlei interessante dingen om te bekijken: lage temperatuurverwarming, isolerende folie voor ramen, verschillende warmtepompen, infraroodpanelen, hybride warmtepompen, PVT zonnesystemen voor op het dak en een ijsbuffervat. De rondleiding is gratis duurt ongeveer een uur. Daarna is er nog tijd om vragen te stellen. We beginnen om 15 uur met een mini college over het verduurzamen van je woning, daarna gaan we in ANNE kijken wat er allemaal toepasbaar. Graag vooraf opgeven, de rondleiding is alleen op afspraak. ​Geef je op bij Rianne Bakker: rianne@energie-u.nl of 06-46001684.

Voorjaar 2019 – Cursus:
“Reken je Rijk”

Dé cursus voor iedereen die ambitieuze duurzame (aardgasloze) verbouwplannen heeft, zelf aan zijn huis wil rekenen en wil begrijpen hoe de samenhang is tussen de verschillende technische mogelijkheden. In 2019 gaan we door met deze cursus! Op drie avonden leer je als bewoner hoe je aan het energieverbruik en de thermische gegevens van je huis kunt rekenen zodat je begrip van energiebesparing en installaties wordt vergroot. Met deze kennis op zak word je een betere gesprekspartner voor je adviseur, aannemer of installateur die je inhuurt. De cursus kost € 75 voor Energie-U-leden en € 100 voor niet-leden. (De eerste cursusronden zijn inmiddels succesvol verlopen.) Meer info bij Peter van Mondfrans: peter@energie-u.nl.

Elke vrijdag – Inloopspreekuur:
“Vraagje voor Energie-U?”

We zitten klaar om je te woord te staan of te informeren. Kom langs op het kantoor van Energie-U in ANNE (bij de Jaarbeurs). Wij raden je aan om sowieso vooraf te mailen dan kunnen we je gerichter helpen. Mail ons voor meer informatie of afspraak.

Een zaterdag per maand – Energie-advies in de bibliotheek:
“Bespaarbieb”

Twee EnergieAmbassadeurs zitten klaar om jouw vragen te beantwoorden over energiebesparen en duurzaamheid. Kijk hier voor info over de bespaarbibliotheek.

Meer activiteiten?
Kijk op energieambassadeursutrecht.nl

Energie-U organiseert allerlei informatieavonden over verschillende onderwerpen zoals wonen zonder aardgas, warmtepompen, ventilatie, enz. Bewoners vertellen over hun ervaringen en helpen anderen weer op weg. Meer info vind je op energieambassadeursutrecht.nl