Activiteiten-agenda

Via activiteiten zoals workshops, bijeenkomsten en info-avonden bij jou in de buurt komt duurzaamheid en energie-besparen wel heel dichtbij. Bekijk onze agenda en tot binnenkort!


Donderdag 13 december 2018 – Inspiratieavond:
“Blockchain en Utrechtse energie”

Betalen we straks onze stroom met Bitcoins? Verkopen we onze zelf opgewekte zonnestroom via een blockchain aan de buurvrouw? Administreren we onze buurtwarmte die we met onze wijk gebruiken met een blockchain? Gaan we de zonnepanelen op ons buurthuis tokenizen?

Blockchain. Wil je weten wat je ermee kunt, kom naar onze inspiratieavond. Voorkennis is niet vereist. In samenwerking met Koen en Wesley van www.beeheap.com.

Locatie: ANNE, Utrecht.

Programma:
19:30 – 19:45 Inloop
19:45 – 21:30 Wat is Blockchain en wat kunnen we ermee in de Utrechtse energietransitie?

21:30 – Borrel

Meld je aan via infoavond@energie-u.nl ❯


Voorjaar 2019 – Cursus:
“Reken je Rijk”

Dit najaar starten we opnieuw met deze cursus. Op drie avonden leer je als bewoner hoe je aan het energieverbruik en de thermische gegevens van je huis kunt rekenen zodat je begrip van energiebesparing en installaties wordt vergroot. Met deze kennis op zak word je een betere gesprekspartner voor je adviseur, aannemer of installateur die je inhuurt. De cursus kost € 75 voor Energie-U-leden en € 100 voor niet-leden. (De eerste cursusronden zijn inmiddels succesvol verlopen.)

In januari 2019 wordt de cursus op de dinsdagavonden van 8, 22 en 29 vanaf 19:30 tot 21:30 in ANNE gegeven.

In februari 2019 wordt de cursus op de donderdagavonden van 7, 21 en 28 vanaf 19:30 tot 21:30 in ANNE gegeven.

Meer info bij Peter van Mondfrans: peter@energie-u.nl.


Elke vrijdag – Inloopspreekuur:
“Vraagje voor Energie-U?”

We zitten klaar om je te woord te staan of te informeren. Kom langs op het kantoor van Energie-U in ANNE (bij de Jaarbeurs). Wij raden je aan om sowieso vooraf te mailen dan kunnen we je gerichter helpen.

Mail ons voor meer informatie of afspraak ❯


Elke zaterdag – Energie-advies in de bibliotheek:
“Bespaarbieb”

Twee EnergieAmbassadeurs zitten klaar om jouw vragen te beantwoorden over energiebesparen en duurzaamheid. In de zomermaanden is de Bespaarbieb gesloten. Zaterdag 22 september gaan we weer open.

Kijk hier voor info over de bespaarbibliotheek ❯