Activiteiten-agenda

Via activiteiten zoals rondleidingen, spreekuren, workshops, bijeenkomsten en info-avonden bij jou in de buurt komt duurzaamheid en energie-besparen wel heel dichtbij. Bekijk onze agenda en tot binnenkort!

Zaterdagmiddag 16 februari – BespaarBieb:
“Special: aardgasvrij wonen!”

Help! Ben jij één van de eersten die (verplicht) over gaat naar aardgasvrij wonen? Dan heb je waarschijnlijk een heleboel vragen. Wat kan ik verwachten? Wat is het beste alternatief in mijn situatie? De EnergieAmbassadeurs kijken graag met je mee.

Hoe zorg ik ervoor dat ik niet in de kou kom te zitten? Wat zijn de stappen om over te gaan naar all electric? Waaraan moet ik denken bij het vervangen van mijn CV-ketel? Op 16 februari kun je deze en andere vragen stellen aan de EnergieAmbassadeurs in de Centrale Bibliotheek op Oudegracht 167, van 14 tot 16 uur. Een aanrader voor iedereen met vragen over zonnepanelen, warmtepompen, isolatie!

Info over Bespaarbibliotheek ❯


Vrijdagmiddag 22 februari – rondleiding:
“Wat heeft ANNE voor je in huis?”

Op vrijdag 22 februari om 15 uur is er een rondleiding in ANNE, Veemarktplein 41 (op het Jaarbeursterrein). Wil je aan de slag met het verduurzamen van je eigen huis of bedrijf? Kom eens kijken! ANNE heeft allerlei interessante dingen om te bekijken: lage temperatuurverwarming, isolerende folie voor ramen, verschillende warmtepompen, infraroodpanelen, hybride warmtepompen, PVT zonnesystemen voor op het dak en een ijsbuffervat. De rondleiding is gratis duurt ongeveer een uur. Daarna is er nog tijd om vragen te stellen. We beginnen om 15 uur met een mini college over het verduurzamen van je woning, daarna gaan we in ANNE kijken wat er allemaal toepasbaar.

Graag vooraf opgeven, de rondleiding is alleen op afspraak. ​Geef je op bij Rianne Bakker: rianne@energie-u.nl of 06-46001684.


Voorjaar 2019 – Cursus:
“Reken je Rijk”

In 2019 gaan we door met deze cursus. Op drie avonden leer je als bewoner hoe je aan het energieverbruik en de thermische gegevens van je huis kunt rekenen zodat je begrip van energiebesparing en installaties wordt vergroot. Met deze kennis op zak word je een betere gesprekspartner voor je adviseur, aannemer of installateur die je inhuurt. De cursus kost € 75 voor Energie-U-leden en € 100 voor niet-leden. (De eerste cursusronden zijn inmiddels succesvol verlopen.)

In februari 2019 wordt de cursus op de donderdagavonden van 7, 21 en 28 vanaf 19:30 tot 21:30 in ANNE gegeven.

Ook in maart (dinsdagavond 5, 19 en 26) en april (donderdagavond 4, 18 en 25)

Meer info bij Peter van Mondfrans: peter@energie-u.nl.


Elke vrijdag – Inloopspreekuur:
“Vraagje voor Energie-U?”

We zitten klaar om je te woord te staan of te informeren. Kom langs op het kantoor van Energie-U in ANNE (bij de Jaarbeurs). Wij raden je aan om sowieso vooraf te mailen dan kunnen we je gerichter helpen.

Mail ons voor meer informatie of afspraak ❯


Elke zaterdag – Energie-advies in de bibliotheek:
“Bespaarbieb”

Twee EnergieAmbassadeurs zitten klaar om jouw vragen te beantwoorden over energiebesparen en duurzaamheid.

Kijk hier voor info over de bespaarbibliotheek ❯