Bewonerspanel Utrecht Aardgasvrij van Energie-U

Het klimaatakkoord is af. Utrecht wordt aardgasvrij, net als de rest van Nederland. In 2021 wil de gemeente een plan hebben waarin staat welke wijk wanneer van het gas afgaat en wat de alternatieven zijn. Maar … hebben we als burgers zelf ook iets hierover te zeggen? Wat kunnen we eigenlijk zelf doen?

Utrechters krijgen een stem

Energie-U is de Utrechtse energiecoöperatie die al jaren het voortouw neemt om burgers te betrekken bij de energietransitie. Wij zijn de katalysator van diverse energie-initiatieven in onze stad en delen kennis over hoe we onze energievoorziening duurzamer, leuker, goedkoper, eerlijker en slimmer kunnen maken.

Daarom is Energie-U gestart met het bewonerspanel Utrecht Aardgasvrij. Hierin nemen bewoners plaats die een actieve rol willen spelen in de Utrechtse warmtetransitie. Door in gesprek te gaan, feedback/suggesties te geven en te sparren help je ons echt met het proces van de warmtetransitie. Bewonerspanel-avonden (bijeenkomsten) vind je op onze kalender.

Wij willen Utrechters een stem geven, ook in de warmtetransitie. Wat hebben bewoners nodig om proactief aan deze transitie mee te doen? Wat verwachten bewoners van Energie-U of bijvoorbeeld de gemeente? Spreken deze vragen je aan, kijk dan of je kunt deelnemen:

  • Je woont in Utrecht en bent ouder dan 18 jaar.
  • Je hebt interesse in warmtetransitie of bent bezig met isoleren / verduurzamen van je huis.
  • Je bent 2 uur per maand beschikbaar.

Deelnemen of vragen?

Ben je klaar om initiatief te nemen in de Utrechtse warmtetransitie? Meld je dan aan voor het bewonerspanel via email (zie hieronder). Komt de datum van een bijeenkomst je niet uit maar wil je wel deelnemen? Ook dan kun je je aanmelden. Voor vragen of suggesties kun je contact opnemen met Fanny Claassen via bewonerspanel@energie-u.nl.