Buurtstroom Bunnik

Buurtgenoten konden meedoen met het zonnestroomproject op de gemeentewerf in Bunnik.


De dagopbrengst van was kWh.

Totaalopbrengst

De installatie heeft in totaal kWh opgewekt.

Het project is uitverkocht!

Alle 216 panelen  van Buurtstroom Bunnik zijn verkocht. In week 45 2018 zijn de panelen op het dak gelegd. Hieronder foto's van de panelen (met dank aan
installateur Volt4u).

Wil je ook graag meedoen met Buurtstroom en zonnepanelen kopen, mail ons dan even: communicatie@buurtstroom.nl. Vermeld in je mail je adresgegevens en het aantal zonnepanelen waarmee je zou willen deelnemen. Je komt dan op een geïnteresseerdenlijst voor een volgend project in de buurt. Zodra er een nieuw project start waaraan je mee kunt doen, krijg je van ons bericht.

Terugblik op de voorbereidingen

Op woensdag 13 september 2017 was de informatieavond voor Buurtstroom Bunnik in het gemeentehuis van Bunnik. Op die avond werd het project toegelicht.
Op het dak van de gemeentewerf in Bunnik worden 216 panelen geïnstalleerd. Als buurtgenoot kun je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. Maar misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet. Hieronder leggen we je uit wat een deelname in dit project inhoudt en hoe het werkt. Download onze informatiebrochure, daarin komt alles nog een stuk uitgebreider aan bod.

Initiatief

Energiegroep Bunnik en de gemeente Bunnik hebben Buurtstroom benaderd om te helpen met het opzetten van een collectief zonnestroomproject in Bunnik. De gemeente heeft gratis het dak van het afvalstation ter beschikking gesteld en de Energiegroep zet zich lokaal in voor een toekomstbestendig energieverbruik. Samen hebben we gewerkt aan de voorbereidingen voor het project en ons aanbod voor u. Dit aanbod werd gepresenteerd op 13 september op de informatieavond, samen met een ander project in Werkhoven.

Details

Locatie: Rumpsterweg 4
Aantal zonnepanelen: 216
Vermogen: 57,2 kWp
Jaarlijkse opbrengst: 49.500 kWh

De zonne-installatie wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Een gecertificeerde elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel stroom er is opgewekt. Dit wordt verdeeld over de Buurtstroompanelen.

Deelnemen

Doe je mee aan dit zonnestroomproject, dan neem je deel aan een "postcoderoosproject". Je woont in het postcodegebied 3984 of in een van de vijf andere deelnemende postcodegebieden: 3981, 3985, 3709, 3972 en 3994. Een Buurtstroompaneel kost € 300,00 per paneel. Stel, je investeert in 4 Buurtstroompanelen. Hiervoor wordt eenmalig € 1.200 betaald. Daarna ontvang je jaarlijks gemiddeld € 114,40 (dit zie je terug op de eigen nota en via een winstuitkering van de coöperatie). Het verwachte rendement op de deelname bedraagt 4,9%. Bekijk onze lijst van veel-gestelde-vragen om een beeld te krijgen van wat jouw deelname inhoudt. Belangrijk is de brochure goed door te lezen want hierin worden alle voordelen en risico's beschreven.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken