Buurtstroom Griftkwartier 2

Buurtgenoten konden meedoen met het zonnestroomproject op het dak van het appartementencomplex van de SSH aan de Hekmeijerstraat. Alle 210 zonnepanelen zijn verkocht en sinds 4 september (2018) draait de installatie!


De dagopbrengst van was kWh.

Totaalopbrengst

De centrale heeft nu in totaal kWh opgewekt.


Wil je toch graag meedoen met Buurtstroom, mail dan naar communicatie@buurtstroom.nl. En vermeld in je mail je naam, postcode en gewenst aantal panelen. We houden een geïnteresseerdenlijst bij, en bij een volgend project waaraan je kunt meedoen, ontvang je van ons een mail. Misschien binnenkort wel Buurtstroom Griftkwartier 3?

Terugblik op de voorbereidingen

Vrijdag 20 april 2018 zat de initatiefgroep bijeen om te starten met de voorbereiding van dit tweede Buurtstroomproject in het Griftkwartier. Caroline Altena, ook betrokken bij het eerste project, begeleidt haar buren Hans van Tienhoven, Marijn Luijdjens en Kevin Basari en samen vormen zij met de SSH en Buurtstroom de initiatiefgroep voor dit gezamenlijke zonnestroomproject.

210 zonnepanelen

Wederom zullen we op een SSH-dak in in Noordoost 210 panelen installeren. Als buurtgenoot kon je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. Maar misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet.

Details

Locatie: Hekmeijerstraat
Aantal zonnepanelen: 210
Vermogen: 56,7 kWp
Jaarlijkse opbrengst: 49.000 kWh

De zonne-installatie wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Een gecertificeerde elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel stroom er is opgewekt. Dit wordt administratief verdeeld over de Buurtstroompanelen.

Deelnemen

Doe je mee aan dit zonnestroomproject, dan neem je deel aan een "postcoderoosproject". Je woont in het postcodegebied 3514 of in een van de zeven andere deelnemende postcodegebieden: 3571, 3572, 3512, 3511, 3513 en 3515. Een Buurtstroompaneel kost 300 euro. Het paneel laat zich in ongeveer 11 jaar terugverdienen en het rendement gedurende de projectduur (15 jaar) is ongeveer 5,0%.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Overstappen van energieleverancier?

Als je panelen afneemt, word je automatisch en kosteloos lid van de coöperatie Buurtstroom Energie-U. Wij verkopen de stroom door aan energieleverancier OM (eveneens een coöperatie). We willen graag dat je overstapt naar onze energieleverancier maar als je dat niet wilt, kun je bij je eigen energieleverancier blijven. Niet alle partijen doen echter mee, dus check dit van te voren! Hier hebben we alvast een lijstje gemaakt dat je hierbij kan helpen.