Buurtstroom Griftkwartier 3

Na Buurtstroom Griftkwartier 1 en Griftkwartier 2 is er nu een derde dak van een appartementencomplex van de SSH beschikbaar in het Griftkwartier voor Buurtstroom. Dit is Buurtstroom Griftkwartier 3. Buurtgenoten kunnen meedoen met dit zonnestroomproject. Je kunt je nu aanmelden met interesse voor dit project, mail naar communicatie@buurtstroom.nl.

Het project is uitverkocht!

Alle 162 panelen zijn verkocht. Dit ging razendsnel, het duurde 3 dagen en 6 uur.

Informatieavond op 20 januari

Op maandag 20 januari 2020 organiseerden we een informatieavond. Deze vond plaats in Griftsteede, Van Swindenstraat 129. De avond start om 20 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Tijdens de informatieavond werd het definitieve aanbod gepresenteerd en kon je al je vragen stellen. De informatiebrochure van het project is te downloaden via de knoppen rechts en onderaan deze pagina.

Deelnemen aan dit project

Op het dak van een appartementencomplex van de SSH aan De Blieckstraat in Utrecht willen we 162 zonnepanelen plaatsen. Als buurtgenoot kun je deelnemen aan dit zonnestroomproject, als je in één van de postcodes woont die mee mogen doen. Dit betreft de volgende postcodes: 3581, 3572, 3583, 3582 en 3512.

Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. Je kunt deelnemen vanaf € 300,- (= de prijs van 1 zonnepaneel) en verdient de investering in ongeveer 11 jaar terug. Daarna geniet je nog 4 jaar van de voordelen van het project. Je rendement wordt geschat op 4,5%. Maar misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet.

De zonne-installatie wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Een gecertificeerde elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel stroom er is opgewekt. Dit wordt verdeeld over de Buurtstroompanelen. Vervolgens krijg je over de opgewekte stroom korting op de energiebelasting op je eigen energienota.

Bekijk ook onze lijst van veel-gestelde-vragen om een beeld te krijgen van wat jouw eventuele deelname inhoudt.

Heb je interesse?

Mail dan naar communicatie@buurtstroom.nl. Vermeld in je mail je naam, postcode, stroomverbruik en het aantal panelen waarmee je deel zou willen nemen. Je komt dan op een vooraanmeldlijst en zo kunnen we je per mail op de hoogte houden van het project. Je zit nog nergens aan vast.

Laatste wijziging pagina: 21-1-2019