Buurtstroom Griftkwartier

Buurtgenoten konden meedoen met het zonnestroomproject op het dak van het appartementencomplex van de SSH aan de Dekhuyzenstraat. Sinds 25 mei (2018) draait de centrale met 210 zonnepanelen!


De dagopbrengst van was kWh.

Totaalopbrengst

De centrale heeft in totaal kWh opgewekt.

Wil je toch graag meedoen met Buurtstroom, mail dan naar communicatie@buurtstroom.nl. En vermeld in je mail je naam, postcode en gewenst aantal panelen. We houden een geïnteresseerdenlijst bij, en bij een volgend project waaraan je mee kan doen, ontvang je van ons een mail.

Terugblik op de voorbereidingen

Op het dak van het appartementencomplex van de SSH in Utrecht in Noordoost worden 210 panelen geïnstalleerd. Als buurtgenoot kon je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. Maar misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet.

Initiatief

Caroline Altena, Hans Pieck en Birgit Snellens zijn de initiatiefnemers van Buurtstroom Griftkwartier. Zij zochten contact met Roeland Kreeft (Manager Strategie bij de SSH) en regelden het dak.

Details

Locatie: Dekhuyzenstraat
Aantal zonnepanelen: 210
Vermogen: 56,7 kWp
Jaarlijkse opbrengst: 49.000 kWh

De zonne-installatie wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Een gecertificeerde elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel stroom er is opgewekt. Dit wordt administratief verdeeld over de Buurtstroompanelen.

Deelnemen

Doe je mee aan dit zonnestroomproject, dan neem je deel aan een "postcoderoosproject". Je woont in het postcodegebied 3572 of in een van de zeven andere deelnemende postcodegebieden: 3512, 3581, 3573, 3584, 3571, 3583 en 3514. Een Buurtstroompaneel kost 300 euro. Het paneel laat zich in 10,5 jaar terugverdienen en het rendement gedurende de projectduur (15 jaar) is 5,0%. Na 3 dagen en 3 uur is het project Buurtstroom Griftkwartier uitverkocht! Alle zonnepanelen zijn verkocht.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Overstappen van energieleverancier?

Als je panelen afneemt, word je automatisch en kosteloos lid van de coöperatie. Wij verkopen de stroom aan energieleverancier om | nieuwe energie (eveneens een coöperatie). We willen graag dat je overstapt maar als je dat niet wilt, kun je bij je eigen energieleverancier blijven. Niet alle partijen doen echter mee, dus check dit van te voren! Hier hebben we alvast een lijstje gemaakt dat je hierbij kan helpen.