Buurtstroom IJsselstein De Oever

Buurtgenoten kunnen meedoen met het zonnestroomproject op sporthal De Oever in IJsselstein.

Aanmelden

Vanaf donderdag 4 juli kun je je definitief aanmelden voor dit project. Dit kan via de knop ‘Aanmelden voor dit project’ onderaan deze pagina. Bij vragen kunt u mailen naar communicatie@buurtstroom.nl.

Reserveren

Er is nu ook een mogelijkheid om zonnepanelen van dit project te reserveren. Dit werkt als volgt:

  • u stuurt ons een mail (via communicatie@buurtstroom.nl) met daarin uw adresgegevens en het aantal zonnepanelen dat u wilt reserveren;
  • dit noteren wij in onze administratie;
  • zodra er zoveel zonnepanelen zijn verkocht én gereserveerd, dat het aantal beschikbare zonnepanelen bijna bereikt is, krijgt u een mail van ons met het verzoek uw panelen definitief te maken door definitief in te schrijven en te betalen via de website.

Informatieavond

Op woensdagavond 3 juli was de informatieavond voor dit project. Deze vond plaats in sporthal De Oever, Zomerdijk 42A.

Voor die tijd is een flyer bezorgd samen met het Zenderstreeknieuws. Hieronder zie je de flyer. Als je met de muis over de flyer heengaat, verschijnen er onderaan pijltjes, daarmee kun je naar de volgende pagina van de flyer.

De foto op de achterkant van de flyer (met de mensen voor de sporthal) is gemaakt door Lysette Verwegen van het Zenderstreeknieuws Zuid.

A5_buurtstroom_03062019-V5 (1) (2)

Initiatief

Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein heeft de gemeente IJsselstein gevraagd het dak van sporthal De Oever beschikbaar te stellen voor een collectief zonnestroomproject (postcoderoosproject). De gemeente heeft toegezegd dat 2/3e deel van het hoge dak van de sporthal hiervoor gebruikt mag worden. Buurtstroom Energie-U is gevraagd om te helpen met het opzetten van het project.

Als inwoner van IJsselstein kun je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. Maar misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet. De prijs van een zonnepaneel is € 325,-.


Locatie: Zomerdijk 42A, IJsselstein
Aantal zonnepanelen: 216 zonnepanelen
Vermogen: 330 Wattpiek
Jaarlijkse opbrengst: 58.000 kWh

De zonne-installatie wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Een gecertificeerde elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel stroom er is opgewekt. Dit wordt verdeeld over de Buurtstroompanelen. Vervolgens krijg je over de opgewekte stroom korting op de energiebelasting op je eigen energienota.

Deelnemen

Dit zonnestroomproject is een “postcoderoosproject”. Om deel te kunnen nemen moet je in postcodegebied 3401 wonen of in één van de negen andere aangrenzende, dus deelnemende, postcodegebieden: 3402, 3435, 3434, 4132, 4133, 3412, 3404, 3403 of 3417.

Bekijk ook onze lijst van veel-gestelde-vragen om een beeld te krijgen van wat jouw deelname inhoudt.