Buurtstroom IJsselstein De Oever

Inwoners van IJsselstein kunnen meedoen met het zonnestroomproject op sporthal De Oever in IJsselstein. Dit is alweer het 10e project van Buurtstroom!

Informatieavond ging niet door, maar wel een presentatie!

Op maandagavond 23 maart zouden we een informatieavond houden in Bibliotheek IJsselstein. Maar deze informatieavond kon vanwege het coronavirus helaas niet doorgaan! We hebben eerder voor dit project een informatieavond gehouden.
Bekijk hier de presentatie. En lees hieronder verder wat je wel kunt doen.

 Informatiebrochure

Je kunt de informatiebrochure van dit project downloaden via de knop ‘Brochure’ in de rechterkolom of onderaan deze pagina. Hierin staat alles duidelijk uitgelegd. Na het lezen van de brochure kun je het volgende doen:

  • je interesse doorgeven voor dit project via een mail naar communicatie@buurtstroom.nl en ook al zonnepanelen reserveren (zie de uitleg hieronder)
  • bekijk onze lijst van veelgestelde vragen om een beeld te krijgen van wat jouw deelname inhoudt.
  • je kunt je vragen ook mailen naar communicatie@buurtstroom.nl.
  • je kunt je definitief aanmelden voor dit project via de knop ‘Definitief aanmelden voor dit project’ onderaan deze pagina. Er wordt dan ook om een betaling gevraagd. Er is wel een bedenktijd van 14 dagen.

Reserveren

Er is een mogelijkheid om zonnepanelen van dit project te reserveren. Dit werkt als volgt:

  • je stuurt ons een mail (via communicatie@buurtstroom.nl) met daarin je adresgegevens en het aantal zonnepanelen dat je wilt reserveren;
  • dit noteren wij in onze administratie;
  • zodra er zoveel zonnepanelen zijn verkocht én gereserveerd, dat het aantal beschikbare zonnepanelen bijna bereikt is, krijg je een mail van ons met het verzoek jouw panelen definitief te maken door definitief in te schrijven en te betalen via de website.

Initiatief

Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein heeft de gemeente IJsselstein gevraagd het dak van sporthal De Oever beschikbaar te stellen voor een collectief zonnestroomproject (postcoderoosproject). De gemeente heeft toegezegd dat 2/3e deel van het hoge dak van de sporthal hiervoor gebruikt mag worden. Buurtstroom Energie-U is gevraagd om te helpen met het opzetten van het project.

[bovenstaande foto is gemaakt door Lysette Verwegen, ZSN (Zenderstreeknieuws Zuid)]

Als inwoner van IJsselstein kun je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. Maar misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet. De prijs van een zonnepaneel is € 325,-.


Locatie: Zomerdijk 42A, IJsselstein
Aantal zonnepanelen: 216 zonnepanelen
Vermogen: 330 Wattpiek
Jaarlijkse opbrengst: 58.000 kWh

De zonne-installatie wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Een gecertificeerde elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel stroom er is opgewekt. Dit wordt verdeeld over de Buurtstroompanelen. Vervolgens krijg je over de opgewekte stroom korting op de energiebelasting op je eigen energienota.

Deelnemen

Dit zonnestroomproject is een “postcoderoosproject”. Om deel te kunnen nemen moet je in postcodegebied 3401 wonen of in één van de negen andere aangrenzende, dus deelnemende, postcodegebieden: 3402, 3435, 3434, 4132, 4133, 3412, 3404, 3403 of 3417.