Buurtstroom IJsselstein De Oever

Buurtgenoten kunnen meedoen met het zonnestroomproject op sporthal De Oever in IJsselstein.

Informatieavond

Op woensdagavond 3 juli houden we een informatieavond voor dit project. Deze vindt plaats in sporthal De Oever, Zomerdijk 42A en begint om 19.30 uur. Graag even vooraf aanmelden voor deze avond via communicatie@buurtstroom.nl. Kun je niet komen op die avond, maar ben je wel geïnteresseerd? Mail dan ook naar communicatie@buurtstroom.nl.

Deze week is een flyer bezorgd samen met het Zenderstreeknieuws. Echter de voor- en achterkant van de flyer zijn hetzelfde en deze hadden verschillend moeten zijn. Hieronder ziet u de juiste flyer. Als je met de muis over de flyer heengaat, verschijnen er onderaan pijltjes, daarmee kun je naar de volgende pagina van de flyer.
De foto op de achterkant van de flyer (met de mensen voor de sporthal) is gemaakt door Lysette Verwegen van het Zenderstreeknieuws Zuid.

A5_buurtstroom_03062019-V5 (1) (2)

Initiatief

Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein heeft de gemeente IJsselstein gevraagd het dak van sporthal De Oever beschikbaar te stellen voor een collectief zonnestroomproject (postcoderoosproject). De gemeente heeft toegezegd dat 2/3e deel van het hoge dak van de sporthal hiervoor gebruikt mag worden. Buurtstroom Energie-U is gevraagd om te helpen met het opzetten van het project.

Als inwoner van IJsselstein kun je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. Maar misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet.


Locatie: Zomerdijk 42A, IJsselstein
Aantal zonnepanelen: +/- 230 zonnepanelen
Vermogen: nog niet bekend
Jaarlijkse opbrengst: nog niet bekend

De zonne-installatie wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Een gecertificeerde elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel stroom er is opgewekt. Dit wordt verdeeld over de Buurtstroompanelen. Vervolgens krijg je over de opgewekte stroom korting op de energiebelasting op je eigen energienota.

Deelnemen

Dit zonnestroomproject is een “postcoderoosproject”. Om deel te kunnen nemen moet je in postcodegebied 3401 wonen of in één van de negen andere aangrenzende, dus deelnemende, postcodegebieden: 3402, 3435, 3434, 4132, 4133, 3412, 3404, 3403 of 3417.

Interesse?

Heb je interesse om deel te nemen? Mail dan naar communicatie@buurtstroom.nl. Vermeld in je mail je naam, postcode, stroomverbruik en het aantal panelen waarmee je deel zou willen nemen. Je komt dan op een interesselijst en zo kunnen we je per mail op de hoogte houden van het project. Je zit nog nergens aan vast.

Bekijk alvast onze lijst van veel-gestelde-vragen om een beeld te krijgen van wat jouw deelname inhoudt. Binnenkort meer informatie op deze pagina. De knoppen onderaan deze pagina werken nu nog niet.