Buurtstroom Molenstraat

Bewoners van de Binnenstad konden deelnemen aan het zonnestroomproject Buurtstroom Molenstraat. De initiatiefnemers hebben gekozen voor hele mooie panelen, helemaal zwart zonder een aluminium randje. Het moet er wel goed uitzien… Op deze pagina wordt alles uitgelegd. Inmiddels is het project uitverkocht en draait het sinds half juli 2017. Je kunt dus niet meer deelnemen aan dit project.

104 zonnepanelen

Op het dak van kantoren van de SSH in de Molenstraat zijn 104 panelen geïnstalleerd. Als buurtgenoot kon je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. En misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet. Hieronder leggen we uit wat dit project inhoudt. Download onze informatiebrochure, daarin komt alles nog een stuk uitgebreider aan bod.

Initiatiefgroep

Begin 2016 kwamen Mieka Vroom, Albert Luiks en Bert Poortman naar een trainingsavond over Buurtstroom. Zo’n collectief zonnestroomproject opzetten in de eigen buurt leek hen ook wel wat. Het hoofdkantoor van de SSH bij hen om de hoek werd benaderd voor deelname, zij hadden in de Molenstraat net een nieuw kantoor opgeleverd. En met succes.

Details

Locatie: Molenstraat 3
Aantal zonnepanelen: 104
Vermogen: 30,2 kWp
Jaarlijkse opbrengst: 25.800 kWh
domvlag03
De zonne-installatie is aangesloten op het elektriciteitsnet. Een gecertificeerde elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel stroom er is opgewekt. Dit wordt verdeeld over de Buurtstroompanelen.

Deelnemen

Doe je mee aan dit zonnestroomproject, dan neem je deel aan een “postcoderoosproject”. Je woont in het postcodegebied 3512 of in een van de vijf omliggende postcodegebieden: 3511, 3513, 3572, 3514, 3581, 3582. Een Buurtstroompaneel kost € 362,50 per paneel. Stel je investeert in 4 Buurtstroompanelen. Hiervoor wordt eenmalig € 1.450 betaald. Het verwachte rendement op de deelname bedraagt circa 3%. Bekijk onze lijst van veel-gestelde-vragen om een beeld te krijgen wat jouw deelname inhoudt.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken