Buurtstroom Molenstraat

Bewoners van de Binnenstad hebben samen de Buurtstroomcentrale Molenstraat. De initiatiefnemers hebben gekozen voor hele mooie panelen, helemaal zwart zonder een aluminium randje. Het moet er wel goed uitzien… De Buurtstroomcentrale draait sinds juli 2017. Echter de officiële startdatum is 1 september 2017.


De dagopbrengst van was kWh.

Totaalopbrengst

De centrale heeft in totaal kWh opgewekt.

Wil je ook graag meedoen met Buurtstroom? Mail ons dan even:
communicatie@buurtstroom.nl. Vermeld in je mail je adresgegevens en het aantal zonnepanelen waarmee je zou willen deelnemen. Je komt dan op een geïnteresseerdenlijst voor een volgend project in de buurt. Zodra er een nieuw project start waaraan je mee kunt doen, krijg je van ons bericht. Of als een deelnemer zijn/haar panelen wil verkopen.

104 zonnepanelen

Op het dak van kantoren van de SSH in de Molenstraat zijn 104 panelen geïnstalleerd. Buurtgenoten konden deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. En misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet. Hieronder leggen we uit wat dit project inhoudt en hoe het werkt. Download onze informatiebrochure, daarin komt alles nog een stuk uitgebreider aan bod.

Initiatiefgroep

Begin 2016 kwamen Mieka Vroom, Albert Luiks en Bert Poortman naar een trainingsavond over Buurtstroom. Zo’n collectief zonnestroomproject opzetten in de eigen buurt leek hen ook wel wat. Het hoofdkantoor van de SSH bij hen om de hoek werd benaderd voor deelname, zij hadden in de Molenstraat net een nieuw kantoor opgeleverd. En met succes.

Details

Locatie: Molenstraat 3
Aantal zonnepanelen: 104
Vermogen: 30,2 kWp
Jaarlijkse opbrengst: 25.800 kWh
domvlag03

De zonne-installatie is aangesloten op het elektriciteitsnet. Een gecertificeerde elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel stroom er is opgewekt. Dit wordt verdeeld over de Buurtstroompanelen.

Deelnemen

Doe je mee aan dit zonnestroomproject, dan neem je deel aan een "postcoderoosproject". Je woont in het postcodegebied 3512 of in een van de vijf omliggende postcodegebieden: 3511, 3513, 3572, 3514, 3581, 3582. Bekijk onze lijst van veel-gestelde-vragen om een beeld te krijgen wat jouw deelname inhoudt. In de brochure worden alle voordelen en risico's beschreven.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken