Buurtstroom Werkhoven


De dagopbrengst van was kWh.

Totaalopbrengst

De centrale met 234 panelen heeft nu in totaal kWh opgewekt.


Buurtgenoten konden meedoen met het zonnestroomproject op de schuren van Melkveehouderij Johan en Angelien Vernooij in Werkhoven.

Openingsfeestje

Op vrijdag 26 april van 16 tot 17 uur werd de zonnestroomcentrale op de boerderij van de familie Vernooij in Werkhoven feestelijk geopend, zie de foto hieronder.

Het project is uitverkocht!

Alle 234 panelen van Buurtstroom Werkhoven zijn verkocht. Wil je toch graag meedoen met Buurtstroom en zonnepanelen kopen, mail ons dan even: communicatie@buurtstroom.nl. Vermeld in je mail je adresgegevens en het aantal zonnepanelen waarmee je zou willen deelnemen. Je komt dan op een geïnteresseerdenlijst voor een volgend project in de buurt. Zodra er een nieuw project start waaraan je mee kunt doen, krijg je van ons bericht.

Terugblik op het project

Dit Buurtstroomproject is doorgestart. Heuvelrug Energie heeft zich bij dit project aangesloten en het postcoderoosgebied is iets verschoven, waardoor nu ook mensen uit het westelijke deel van de gemeente Utrechtse Heuvelrug mee kunnen doen. In juni 2018 zijn er verschillende (nieuwe) informatiebijeenkomsten geweest, in Werkhoven, Driebergen en Doorn.

234 zonnepanelen

Op het dak van de Melkveehouderij Johan en Angelien Vernooij in Werkhoven zijn 234 panelen geïnstalleerd. Als buurtgenoot kon je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. Maar misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet. Hieronder leggen we je uit wat een deelname in dit project inhoudt en hoe het werkt. Download onze informatiebrochure, daarin komt alles nog een stuk uitgebreider aan bod.

Initiatief

Johan en Angelien doen veel aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo zijn zij aangesloten bij Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust label en wordt daar ruime invulling aan gegeven. Educatietrajecten voor basisscholen en leerlingen van het Agrarisch Opleidingscentrum Houten en de bouw van een duurzame stal zijn daar allemaal vanzelfsprekende voorbeelden van voor Johan en Angelien. Toen ze benaderd werden door betrokken burger Harry Kager voor een collectief zonnestroomproject, was de keuze hiervoor dan ook snel gemaakt. Samen met de ondersteuning van de lokale Energiegroep Bunnik, de gemeente Bunnik, Heuvelrug Energie en Buurtstroom is het project vormgegeven.

Details

Locatie: Herenstraat 87
Aantal zonnepanelen: 234
Vermogen per paneel: 290 Wp
Vermogen totaal: 67,86 kWp
Jaarlijkse opbrengst: 58.665 kWh
De zonne-installatie wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Een gecertificeerde elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel stroom er is opgewekt. Dit wordt verdeeld over de Buurtstroompanelen.

Doe je mee aan dit zonnestroomproject, dan neem je deel aan een "postcoderoosproject". Je woont in het postcodegebied 3985 of in een van de acht andere deelnemende postcodegebieden: 3972, 3984, 3709, 3708, 3971, 3941, 3947 en 3945. Een Buurtstroompaneel kost € 320,00 per paneel. Stel, je investeert in 4 Buurtstroompanelen. Hiervoor wordt eenmalig € 1.280 betaald. Daarna ontvang je jaarlijks gemiddeld € 122,40. Het verwachte rendement op de deelname bedraagt 4,9%. Bekijk onze lijst van veel-gestelde-vragen om een beeld te krijgen wat jouw deelname inhoudt. Belangrijk is de brochure goed door te lezen want hierin worden alle voordelen en risico's beschreven.

Overstappen van energieleverancier?

Als je panelen afneemt, word je automatisch en kosteloos lid van de coöperatie Buurtstroom Energie-U. Wij verkopen de stroom door aan energieleverancier OM (eveneens een coöperatie). We willen graag dat je overstapt naar onze energieleverancier maar als je dat niet wilt, kun je bij je eigen energieleverancier blijven. Niet alle partijen doen echter mee, dus check dit van te voren! Hier hebben we alvast een lijstje gemaakt dat je hierbij kan helpen.