Buurtstroom

Samen met je buurtgenoten een zonnestroomproject? Wil je meedoen: investeren in één of meer Buurtstroompanelen of heb jij de ambitie om een zonnestroomproject in je eigen buurt op te zetten? Het kan allebei, sowieso gaan we in Utrecht en omgeving samen nog meer mooie zonnestroomprojecten realiseren.

Nieuwe projecten

In de regio Utrecht is het nieuwste project: Buurtstroom IJsselstein De Oever.

In de stad Utrecht is het nieuwste project: Buurtstroom Rehobothkerk.

Voor meer informatie over deze projecten en bij interesse in deelname, klik op de bijbehorende link. Voor de overige projecten en reeds draaiende centrales, kijk op: Buurtstroomprojecten.

Van dromen naar doen

Sinds mei 2017 draait de 1e buurtstroomcentrale en inmiddels staat er in Hoograven meer dan 100.000 kWh opgewekte Utrechtse zonnestroom op de meter. En het 1000ste Buurtstroompaneel is verkocht. Dat smaakt naar meer.

buurtstroom_article02_flatsmall

Dit is Buurtstroom

Sinds begin 2016 werken we bij Energie-U aan het opzetten van zonnestroom-projecten op grote daken in Utrecht. Buurtstroom, zo noemen we het. Met Buurtstroom kunnen buurtgenoten gezamenlijk investeren in zonnepanelen en profiteren van de opgewekte stroom via een belastingkorting op de eigen energierekening. Dat wordt mogelijk gemaakt met de Regeling Verlaagd Tarief. De Rijksregeling is eind 2015 aanzienlijk aangepast, waardoor deze interessant was geworden om mee te werken. En dat zijn we gaan doen en inmiddels draait de 7e Buurtstroomcentrale!

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Meedoen?

Samen gaan we de Utrechtse daken nog meer volleggen met zonnepanelen! Wil je meeDOEN? Dan horen we graag van je! Kijk voor een project in jouw buurt, regelmatig wordt een nieuw project gestart. Meer weten? Lees onze FAQ voor buurtstroomdeelnemer of download onze statuten. Je kunt ons ook een mail sturen met de vraag of er al ideeën zijn voor een buurtinitiatief in jouw buurt.

Eigen project starten

Heb jij de ambitie om een zonnestroomproject in je eigen buurt op te zetten en zo bij te dragen aan de Utrechtse energietransitie? Lees dan hoe je een eigen Buurtstroomproject kunt starten.

Impact maken

Lees het interview met Caroline Altena initiatiefnemer van het project “Buurtstroom Griftkwartier 1”. Het project bleek een doorslaand succes en kreeg een vervolg.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken