Deelnemers 2e EnergieMatch

Ook dit jaar krijg je weer de kans om jouw idee te pitchen. Vertel ons wat jouw plan inhoudt en wat je ervoor nodig hebt. Misschien verdient je idee wel een plek op het podium? We gaan weer koppelen! Vind jij deze keer jouw energie-match?

Deelnemers

Hieronder zie je de deelnemers voor de 2e Utrechtse EnergieMatch! Wil je je nog inschrijven als deelnemer aan dit evenement? Stuur dan spoedig je aanmelding of vraag naar energiematch@energie-u.nl.

1. Anton Kiewiet

“Meijewetering: het eerste zonneveld van Utrecht.”
Help mee om deelnemers te werven voor het eerste zonneveld van Utrecht! Eerste kwartaal 2018 sluit Energie-U het contract met de gemeente over het kunnen gebruiken van de grond. Daarna begint de wervingscampagne. We gaan hier samen stroom opwekken voor honderden Utrechtse huishoudens! En voor omliggende bedrijven. Vanaf dit voorjaar/zomer krijg je meer te horen. Als je wilt helpen om al die mensen te bereiken, meld je dan nu bij communicatie@energie-u.nl.2. Wiebe Kloosterman

“LED it be in de Domkerk.”

Laat je inspireren door de nieuwe energiezuinige verlichting van onze Domkerk. Hier kunnen andere moeilijke gebouwen mooi hun lichtje komen opsteken!

3. Martijn Leusink

“Wolvenplein: duurzaam wonen in de voormalige gevangenis.”
De voormalige gevangenis op het Wolvenplein komt “op de markt”. Bewoners willen er Wonen, groen, werken en cultuur, op duurzame wijze realiseren. Help mee en laat je inspireren.


4. Josje Fens, Arjen van der Meer

“Rijne Energie”
Bouw mee aan schone Utrechtse energie in het groot! In de polder Rijnenburg komt een groot energielandschap. Rond de zomer van 2018 vindt politieke besluitvorming plaats. Rijne Energie is het bewonerscollectief dat als inzet heeft zoveel mogelijk van de energieopwekking die er komt, in handen te krijgen van de mensen die het aangaat. Ons allemaal! Help mee met community building, met communicatie, met de lobby, met de plannenmakerij.


5. Peter van Mondfrans

“Reken je rijk aan je eigen huis.”
Doe mee aan de rekencursus en leer je eigen huis beter kennen! Reken je Rijk: een cursus van Energie-U waarmee je je huis en de energieopties beter leert kennen. Iedere maand leren we zes nieuwe mensen de basis én de details kennen van hun eigen huis. Je wordt een betere opdrachtgever en sparringpartner van de branche, en kunt anderen makkelijker vooruit helpen.


6. Ronnie Lauxen (Utrecht Klimaatneutraal 2030)

“Verkiezingsprogramma-controle.”
Breng www.klimaatwijzerutrecht.nl voor de verkiezingen bij alle Utrechters onder de aandacht! Verkiezingsprogramma-controle: wat doen de Utrechtse partijen écht, met klimaat en duurzaamheid? Een initiatief van Utrecht Klimaatneutraal 2030.


7. Corien van den Haak en Han Frankfort

“Zonnestroom op een VVE-dak.”
Laat je inspireren door het mooie succes van een Voordorpse Voorlopende VVE! Zonnepanelen op een gezamenlijk VvE-dak, voor individueel gebruik! Hoe is dat gelukt? En hoe zorgen we samen voor meer successen? De gemeente helpt met een nieuwe subsidie voor ondersteuningskosten. En: kunnen we ook de warmtevraag van VvE’s verduurzamen?


8. Michel Post

“Aardgasvrij, nul op de meter, nul op de rekening, energieneutraal: het kan allemaal! Gewoon thuis.”
Word lid van de Utrechtse community rondom woningverduurzaming! Michel heeft een heel eenvoudige methode ontwikkel voor het aardgasvrij krijgen van huizen. “Bel naar Stedin en vraag of ze de gasmeter willen weghalen.” Hij deed het. In de zomer van 2016 werd de foto gemaakt van Michel en de Stedin-monteur op de stoep voor zijn huur(!)huis, de gasmeter in de hand. “Daarna begin je met het oplossen van de problemen.”


9. Arthur Lippus

“ANNE: ons aller clubhuis.”
Help het clubhuis voor duurzaam Utrecht aan programma en aan rechterhanden voor wat kluswerk. Wat is ANNE? Een plek. Een netwerk. Een missie: Alle Nederlanders Naar Energieneutraal! Energie-U is hier iedere vrijdag te vinden (en ’s avonds vaak ook met infoavonden en cursussen), de Duurzame Week bevolkt ANNE. Bedrijven uit bouw en installatie helpen en benutten ANNE, de gemeente, provincie, EBU, RVO, Rabobank.


10. Ad Kwak

“Warmtefotografie.”
Word zelf warmtefotograaf. Word lid van Energie-U en laat een fotograaf bij je langs komen! Met een Warmtefoto staat je huis er gekleurd op! Je leert over warmtelekken en verbeteringen. Een EnergieAmbassadeur komt – als het koud genoeg is! – met de camera bij je langs voor een plaatje en een praatje.


11. Floor Haalboom

“Milieu- en kostenbewust huren in de Klopvaartbuurt.”
Help de milieubewuste woongroep in de Klopvaartbuurt verder verduurzamen. Milieu- en kostenbewust huren in de Klopvaartbuurt (Overvecht) lukt de Centraal Wonen-groep (72 wooneenheden) al tientallen jaren. Nu ook aardgasvrij?


12. Caroline Altena

“Buurtstroom ook in jouw buurt!”
Kom we maken Buurtstroom Zuilen snel tot een succes. Daarna de rest van de stad! Postcodes 3551 t/m 3555, 3534 en 3542 kunnen al meedoen. Buurtstroom: laat je inspireren door de successen (meest recent: Griftkwartier) en helpen door het team. Op naar de verovering van heel Utrecht! Collectieve zonnestroomproductie voor en door de inwoners van Utrecht.


13. Charlie Spork

“Young Energy Specialists”
Hoe kunnen de Young Energy Specialists ons en onze stad helpen?


14. Rianne Bakker

“EnergieAmbassadeurs.”
Word zelf EnergieAmbassadeur, of spreek er eens eentje in jouw buurt! De Energieambassadeurs. Al lang een begrip in stad, regio en land. Mannen en vrouwen die als vrijwilliger anderen vooruit helpen met energiebesparing en verduurzaming. Door buurtgenoten thuis mee te laten kijken, door ervaringen en tips te delen en door te verbinden.


15. Frank Mulder

“Overhoop.”
Overhoop. Een woongroep in Overvecht neemt het heft in eigen hand. Voor wonen, en voor verduurzaming. Met hulp van Energie-U. Laat je inspireren!


16. Arjen Bezemer

“Aardgasloze Klopvaartbuurt.”
Denk mee met Technasiumleerlingen en bewoners over een aardgasvrije Klopvaartbuurt in Overvecht-Noord. “Zoek een betaalbare vervanging voor aardgas voor het Klopvaartgebied”. Zo luidt de opdracht die Arjen aan Technasium-scholieren wil stellen. Is synthetisch gas uit windenergie een optie? Hoe ver komen we met zonne-energie?

17. Thijs Haverkamp

“Utrechtse energiecommissaris?”
Utrecht heeft nog helemaal geen energiecommissaris..! Hoe vinden we haar? Of is het een hem? Of een team?

18. Anneke Wensing

“Leer effectievere klimaatgesprekken voeren en maak klimaatneutrale keuzes: het nieuwe normaal!”
Klimaatgesprekken zijn er voor iedereen die meer wil weten over klimaatverandering en over hoe je zelf in actie kunt komen. Je leert hoe je een effectief klimaatgesprek kunt voeren met anderen. Samen maken we klimaatneutrale keuzes het nieuwe normaal!

19. Patrick van der Hofstad

“Energychallenges”
Heb je schoolgaande kinderen, zorg dan dat hun school meedoet aan de Energy Challenge! Ook als je mensen kent die kinderen hebben. Energiechallenges zijn dé manier om schoolgebouwen energiezuinig en scholieren energiebewust te krijgen. En wat kunnen scholen nog meer doen in de energietransitie?


20. Joost Brinkman

“Doe mee en maak Maximus energiepositief!”
Brouwerij-café Maximus in Leidsche Rijn is natuurlijk al super positief, maar kan het ook energiepositief? En drinkt dat dan lekkerder?


21. Cees Jol

“Stop gewoon wat isolatiemateriaal onder al die systeemplafonds.”
Het wordt er niet lelijker op en wel comfortabeler. Gewoon even doen.

22. Gemeente Utrecht

“Jouwhuisslimmer.nl”
Jouwhuisslimmer.nl. Het onafhankelijke energieplatform.


Tot ziens bij ANNE

We houden je op de hoogte van de tweede editie en hopen je te zien als deelnemer of in het publiek. Kom ook naar de volgende EnergieMatch op deze nieuwe locatie: ANNE bij de Jaarbeurs (tussen Croeselaan en Kinepolis) in Utrecht (klik op onderstaande foto). Vergeet niet zaterdag 3 februari 2018 van 14 tot 17 uur in je agenda vrij te houden! Vanaf 13.30 uur ben je welkom tijdens de inloop.